EmmaThings - The End

27.12.17

Pff.. dat voelt raar zeg, om wat te typen in het Blogger scherm. Het zal dan ook de laatste keer zijn dat het gebeurt, want ik stop met bloggen. Of beter gezegd, ik ben gestopt met bloggen. De meesten van jullie volgen me ook op Instagram en daar had ik het al bekend gemaakt, maar het voelde toch niet goed om er ook niet iets op de blog over te zeggen.

Het is heel geleidelijk gegaan. Ik begon met een nieuwe studie en dat nieuwe leventje slokte zoveel tijd en energie op dat ik simpelweg geen tijd meer had om te bloggen. Af en toe dacht ik er nog wel aan, maar met dat ik het niet meer deed kreeg het bloggen ook een lagere prioriteit. Toen ik uiteindelijk begin november nog een keer probeerde om iets online te zetten, ging dat allemaal niet zo soepel en dat zette me aan het denken. Als dit de frequentie is waarop ik blogs online wil zetten, heeft het bloggen dan nog wel zin? Hoge kwaliteit blogposts zouden het toch niet worden, dus groeien doe ik niet meer. Bovendien heb ik het idee dat het bloggerwereldje een beetje begint uit te sterven: de meesten stappen toch over naar YouTube en/of Instagram. En natuurlijk vind ik dat jammer, ook dat ik daar zelf aan bijdraag, maar het bloggen is nu zo anders geworden dan twee/drie jaar geleden.. Ik heb het ruim drie jaar met alle plezier en liefde gedaan, maar nu is alles zo veel commerciëler geworden en dat neemt het plezier een beetje weg. Alles draait om de cijfertjes, ook op Instagram trouwens. En wanneer het om bloggen gaat, moet je niet naar cijfertjes kijken want dat is in mijn geval toch echt een dalende lijn, ook al was ik frequent blijven bloggen. Maar goed, de hoofdreden is toch echt dat ik te weinig tijd heb om nog iets moois te maken van mijn blog en als je gewoon niet in die flow zit, verdwijnt de inspiratie ook nog eens.

Ik heb alweer veel meer zitten typen dan ik van plan was - ik ben het nog niet verleerd, haha.. - maar ik wil nog even zeggen hoe ik verder wil. Allereerst blijft de blog gewoon bestaan. Ik kan het niet over m'n hart verkrijgen om jaren aan werk zomaar te verwijderen en het is soms gewoon leuk om je oude blogs terug te lezen. Ik weet nog niet of de domeinnaam emmathings.nl beschikbaar blijft, misschien dat dat gewoon weer byemmathings.blogspot.nl wordt, ik doe er tenslotte toch niets meer mee. Ik zit nog wel te denken om een website voor m'n fotografie te maken omdat ik daar wel mee wil doorgaan. Voor dat dat weer zover is zal er nog wel wat tijd overheen gaan, maar dat zal je vanzelf wel zien verschijnen dan.

Voor nu sluit ik deze blog af, toch wel een beetje weemoedig. Maar ik verdwijn niet van de aardbodem, want je kunt me gewoon blijven volgen op Instagram: @emmaathings en voor mijn fotografie @emmaashoots.  (Toch nog even die schaamteloze zelfpromotie in m'n laatste blog ;)) In ieder geval duizend dank voor het lezen van mijn stukjes en voor alle lieve berichtjes en reacties de afgelopen jaren! Ik heb dat altijd enorm gewaardeerd en doe dat nog.

Is het einde van EmmaThings een verdrietig of een blij einde? Ik zie het eigenlijk meer als een open einde. Als een deur die nieuwe starts mogelijk maakt en al heeft gemaakt.


(Oké, waren dat de laatste woorden op m'n blog? HELP. Oké doei, I guess.)

7 reacties

 1. Ahh ik vind 't jammer, maar ik snap het wel. En GELUKKIG heb je nog een hele, ehh 2 hele leuke instagrams :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dju toch, spijtig! Maar ik weet dat je instagram blijft volhouden en dat stelt me wel gerust eigenlijk. :)) Beter dat je zo eindigt dan dat je er maar aan blijft breien voor spek en bonen. xxx Je kan trots zijn op wat je die drie jaar hebt gemaakt emma!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg jammer dat je stopt Emma, maar je moet doen waar je je goed bij voelt. Maar gelukkig blijven we je mooie foto’s op instagram zien <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond je blog altijd leuk om te lezen :) Maar wel goed dat je de keuze hebt gemaakt waar je je het best bij voelt <3 Gelukkig zie ik je foto's wel nog op Instagram :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer! Ben een tijdje niet meer op je blog geweest maar ik weet nog dat ik een tijd terug heel vaak rechtstreeks naar je blog ging. Succes met alles wat je verder doet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ah wat jammer dat je stopt emma maar ik snap je heel goed.. ik heb dit ook gehad maar ik mistte het na een paar maanden teveel! Succes met alles <3 het ga je goed

  BeantwoordenVerwijderen