Dromen in Rome #2

22.8.17


En we zijn weer terug in Rome! Niet echt helaas, maar ik was nog lang niet uitverteld in mijn vorige blogpost over Rome. Vandaar een deel twee. Als kers op de taart komt er nog een filmpje, maar die heb ik nu nog (steeds) niet af. Zijn jullie klaar voor prachtige gebouwen en beeldschone uitzichten? :)
Woensdagochtend, niet zo vroeg meer. We laten ons door de tram naar Piazza Venezia brengen en daar vandaan lopen we naar het Pantheon. Een majestueus Romeins gebouw en qua architectuur bijna perfect. Als je de toeristen wegdenkt waan je je zo 2000 jaar terug in de tijd... De buitenkant alleen al is spectaculair, maar de binnenkant is ook heel bijzonder door de opening in de koepel, die ook echt open is. Om 12 uur schijnt hier de zon recht naar binnen en creëert zo een natuurlijke spotlight! Wij waren er iets na twaalven, dus de 'spotlight' was iets scheef. Al met al is het Pantheon een mega indrukwekkend gebouw!Op een paar minuutjes loopafstand (in Rome zitten de meeste bezienswaardigheden heel dicht bij elkaar, zo handig!) van het Pantheon was de Piazza Navona. Dit grote plein was in de Romeinse tijd een stadion voor atletiekwedstrijden, maar na de val van het Romeinse rijk bouwden de burgers huizen op de plek van de tribunes. (Deze informatie zoek ik pas net op, maar het is wel leuk om te weten!) Later werd er een kerk, een paleis en een grote fontein gebouwd. Zoals alles in Rome ziet het er allemaal prachtig uit, en zoals alles in Rome is het ook heel toeristisch en darren de straatverkopers om je heen.
Na lekker geluncht te hebben liepen we langs de rivier de Tiber en kochten we wat souvenirtjes. Voor ons doemde dit gigantische gebouw op. Tot een paar seconden geleden wist ik niet wat het was, maar lang leve Google die me vertelde dat hier de Italiaanse Hoge Raad zetelt. Je zou maar voor de Hoge Raad moeten verschijnen, door zo'n pompeus gebouw zakt de moed je van tevoren al in de schoenen...


Op een heel mooi punt aan de Tiber zagen we opeens de Castel Sant'Angelo (Engelenburcht) opdoemen. De burcht zag er prachtig uit dus besloten we die te gaan bezoeken. We konden met onze Roma Pass nog een keer gratis iets bezoeken, dus hadden we dat ook gelijk besteed. Dankzij deze pas werden er twee rijen omzeild, dus we waren zo binnen. Heerlijk!
De burcht was van binnen erg groot en mooi, met heel veel trappen. Zo kwamen we op een gegeven moment op een punt waar je een prachtig uitzicht had over de rivier en de stad. De bruggen over de Tiber zijn stuk voor stuk ook zo mooi en gedetailleerd!

Bij datzelfde mooie punt stonden wat tafeltjes en stoeltjes en kon je wat drinken. Daar bestelden we het smerigste drankje ooit, dus dat was wel weer jammer... Daarna liepen we weer terug naar de tram, en kon ik het niet laten om wat gave gebouwen op de foto te zetten. Met de tram gingen we richting de wijk Trastevere om daar te eten. Na de minder fijne ervaringen van de volgende dag wilden we nergens anders meer eten, want de restaurantjes in Trastevere zijn lekker en heel betaalbaar!


De volgende dag was het donderdag, onze laatste dag in Rome. Voor deze dag hadden we van tevoren al fietsen gereserveerd. Je bent een Hollander of je bent het niet... Helaas werd een van m'n vriendinnen ziek dus die zag het niet zitten om te gaan fietsen en bleef achter in het appartement. Niet echt leuk, maar het kon niet anders. Het fietsen zelf was echt heerlijk. 'Ehm.. zijn er nog regels waar we ons aan moeten houden?' vroeg een vriendin aan de meneer die de fietsen verhuurde. 'You can bike everywhere, no rules, no rules', antwoordde de man lachend. En dat bleek zo te zijn. Er zijn amper fietsen te zien dus je kunt overal fietsen. Eerst gingen we richting Villa Borghese, een heel groot park. Het was er alleen een beetje heuvelachtig dus toen gingen we richting de Tiber. Langs die rivier was zelfs een fietspad, de enige in Rome denk ik zo. Dat was ontzettend fijn, omdat je vaak ook schaduw had. Na lekker wat gedronken te hebben brachten we de fietsen weer terug en gingen we onze vriendin ophalen die zich inmiddels weer wat beter voelde. Op naar Trastevere om een lekkere pizza te eten en onze laatste avond door te brengen!Het werd een kort nachtje, want voor vijf uur stond de taxi al voor de deur die ons naar het vliegveld zou brengen. Met het ov zou het erg lang duren en op dat tijdstip zijn de verbindingen niet al te goed, dus we zijn maar voor safe gegaan. Zo safe voelde ik me trouwens niet, want wát reed de chauffeur hard! Het was duidelijk dit hij dat meer gedaan had... Slaapdronken sjeesden we langs de catacomben en twintig minuten later stonden we op het vliegveld. Om kwart over zeven steeg het vliegtuig op en twee uur later landden we weer in Nederland, een fantastische ervaring rijker!

Vonden jullie het leuk om mee te lezen met onze avonturen?

Love,
Emma

8 reacties

 1. ik vond het heel leuk om zo te lezen en te zien wat jullie uitgespookt hebben! en ook zo leuk dat je die extra info erbij hebt gezet, hiho.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg! Ik ga met 2 maandjes ook naar Rome.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lijkt Rome me een mooie stad! Ik ben al op veel plaatsen in Italië geweest maar de hoofdstad nog niet. In september ga ik naar Milaan, Venetië en Burano :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een keer doen! Oh wat gaaf, veel plezier alvast!

   Verwijderen
 4. oh wauw! wat is rome toch prachtig!
  liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's Emma! Heel mooi bewerkt (als je ze bewerkt hebt haha)!! En ik ben erg benieuwd naar je filmpje. De Pantheon vind ik toch wel het meest bijzonder. Zou ik ook heel graag zelf willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen