Dromen in Rome #1

7.8.17Rome, wat was je mooi. Terwijl ik dit schrijf krijg ik lichtelijk heimwee naar deze eeuwenoude stad met zijn indrukwekkende gebouwen. Ik heb er ongeveer vier dagen mogen vertoeven, en wil jullie in twee blogposts graag meenemen op reis in deze prachtige stad. Kom op, zijn jullie er klaar voor?


Maandagmorgen, 10 uur. Ik zat in het vliegtuig! Samen met vier vriendinnen ging ik het avontuur aan om Rome te verkennen. Voor mij was het de eerste keer vliegen en ik vind het alleen maar ontzettend gaaf. Alles is zo klein en in korte tijd vlieg je over de mooiste gebieden heen! Naarmate de reis vordert waren er amper wolken meer en kijk je zo op het mooie Italië neer. Precies twee uur later zijn we geland en is er de klimaatschok, want wat was het warm! Van 15 naar 35 graden is wel even wennen, maar met wat wind en schaduw was het prima te doen.

De rest van de middag spendeerden we eigenlijk vooral aan wachten en reizen (we moesten namelijk met de bus van het vliegveld naar een station, en van dat station was het nog een heel eind met de bus naar ons appartement). Zodoende kwamen we daar uiteindelijk uitgeput aan, de eigenaresse had maar liefst twee uur moeten wachten. Gelukkig was ze heel aardig en nadat ze het een en ander had uitgelegd hadden we het rijk alleen. We hadden ondertussen wel trek en aangezien we met de tram zo in de wijk Trastevere zaten gingen we daar een hapje eten. En die eerste Italiaanse pizza smaakte geweldig! Die avond liepen we rond in Trastevere en genoten we van de gezelligheid. Ik had mijn camera helaas niet meegenomen, hoewel ik betwijfel of de sfeer in beelden te vangen was...De volgende dag begonnen we bij een hoogtepunt: het Colosseum. Dankzij onze Roma Pass konden we alle rijen skippen en zo doorlopen, superfijn! Die pas is echt magisch, je kunt gratis met het openbaar vervoer reizen in Rome en ook twee bezienswaardigheden bezoeken (lees: rijen skippen). Het openbaar vervoer gedeelte had niet per se gehoeven, want wij namen een tram naar Piazza Venezia en vandaar was alles te lopen. In die tram checkte niemand in of uit, behalve een vertwijfelde toerist. Gecontroleerd werd er ook niet, dus daarvoor hadden we de pas niet hoeven aan te schaffen. Maar goed, om die rijen alleen al was het 't waard!

Eenmaal in het Colloseum liepen we zelf een beetje rond, we zijn niet van die types die met audiotours en gidsen door musea lopen. Het was wel heel indrukwekkend als je je bedenkt dat op diezelfde plek mensen werden vermoord voor de lol van de toeschouwers. Onbegrijpelijk!

Na het Colloseum hebben we door het Palatijn gestruind, daar zijn een heleboel ruïnes en ook een soort tentoonstelling met kunst, wat wel gaaf was. Het houten huisje tussen de ruïnes hoorde daar geloof ik ook bij.
Je zou denken dat onze culturele honger nu wel verzadigd was, maar nee. We gingen verder met het witte paleis aan de Piazza Venezia. Dat is zo'n gaaf paleis, allemaal wit marmer en dan die details! Heel imponerend. Vanaf het paleis heb je ook een prachtig uitzicht over de stad.Na een minder goede ervaring met het eten (lees: rups in de sla, koud eten en een onbeleefde ober) gingen we even naar de Trevi fontein. En ja, die is mooi maar het was er zo druk dat we gauw een ijsje gingen eten en op een stoeprand naar de sterren gingen kijken. Voor we weer ons appartement opzochten maakten we nog gauw een foto van het prachtige verlichte paleis. Zo'n imposant gebouw!

Het appartement was echt heerlijk, we hadden in een kamer zelfs airco wat ook echt wel nodig was met die hitte. Na een heerlijke douche waarin we alle stof en viezigheid van ons afspoelden kropen we in bed. Er wachtte nog veel om gezien te worden, maar ik maak nog een deel twee met de rest aangezien deze post al veel te lang is...

Ben jij wel eens in Rome geweest?

Love,
Emma

15 reacties

 1. Ahh, het lijkt me zo mooi! Maar ik kan de foto's niet zien! (Is it just me?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yess, nu kan ik je foto's zien :) Ze zijn mooi! maar ja, Rome is ook gewoon heel mooi (niet dat ik er ooit ben geweest maar dat wil ik zeker nog eens doen) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh romeeee! (nu wil ik terug!!) Echt, wat een mooie stad en ook mooie foto's zeg, heerlijk reisverslagje! En je eerste keer vliegen, hoe leuk! Ik hou ook echt ongelofelijk van het uitzicht dat je hebt vanuit het vliegtuig, prachtig gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Where have you been all my life?? Stunning photos. Never been to Rome because I always tried to stay away from tourists but it seems I will go anyway!:D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb altijd al eens graag naar Rome willen gaan, het lijkt er zo gezellig! Je foto's zijn super mooi geworden! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh dat ziet er heerlijk uit! Wat is Rome toch mooi :) Ik snap wat je bedoelt als je zegt dat de sfeer niet altijd in beelden valt uit te drukken. Ik heb zelf helemaal geen foto's van Rome omdat mijn camera op de eerste avond werd gestolen (oei) en hoe jammer ik dat ook vind, ik heb zulke mooie herinneringen aan de stad en haar sfeer!

  Ik ben benieuwd naar deel 2!

  Liefs, Janna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai dat is zuur! Bij ons is er gelukkig niets gestolen, we waren er ook best alert op omdat er al voor werd gewaarschuwd. Zonder foto's heb je net zo goed mooie herinneringen inderdaad! Liefs

   Verwijderen
 8. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik zou er zo graag naar toe gaan, en zeker nu ik jouw foto's heb gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rome is zo mooi! Ben er een paar jaar geleden geweest. Je hebt het mooi op de foto gezet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat een mooie plaatjes!! Ik zou Rome ook graag eens bezoeken, helemaal nu na jouw post! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie foto's allemaal zeg ♥ Ik ben toevallig ook onlangs naar Rome geweest. En door jouw foto's waan ik me weer helemaal terug! Ik ben op dit moment aan het posten over mijn reis en Rome komt binnenkort online ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oeh vet!! dat huisje in het Colosseum is wel vet random haha. leuke post! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo tof dat je in rome bent geweest! Zo jaloers!! En oh dat is minder een rups in de sla..!

  BeantwoordenVerwijderen