5 leuke trends om te proberen deze zomer

5.6.17


Het is geen geheim dat ik het leuk vind om een beetje te experimenteren met kleding en trends. Ik probeer van alles en creëer daarmee outfits die bij mij en m'n stijl passen. Soms zie ik er daarbij uit als chaotische oma, maar het scheelt al een hoop als het je niet uitmaakt wat anderen daarvan vinden.


Gingham
Oké, de eerste. Een mega klassiek ruitje, niets speciaals aan. Het heet Gingham in het Engels, Vichy in het Frans. En op onverklaarbare wijze zie je dit ruitje opeens overal terugkomen. Het doet me denken aan toen ik een jaar of zeven was en mijn favoriete blouse dit roze ruitjespatroon bevatte. Het tafelkleed hierboven is trouwens een rok (van H&M), en aangezien het zwart-wit is, is die supermakkelijk te combineren. Alleen maar fijn!

Clashing colours
Kleuren vloeken niet meer. Sterker nog, 'vloekende' kleuren zijn een trend geworden. Donkerblauw en zwart kon al een tijdje, maar roze en rood tegenwoordig ook. Zelfs off-white in combinatie met smetteloos wit kan er mee door. Zo hoef je dus helemaal niet op je kleurkeuzes te letten en lijkt het net alsof je heel fashionable bent. Handig hoor.

Slippers
Nog zo'n makkelijke trend. Waar je voorheen altijd liep te peuteren met sandaaltjes, schiet je nu snel een paar slippers aan. Slippers zitten bovendien vaak nog beter ook, dus ik ben om. Bovenstaand paar van H&M zitten heerlijk en zijn nog leuk ook met die studs erop. Mocht je voorkeur naar een lichter kleurtje uitgaan, bij Esprit zag ik dit paar slippers met zilverkleurige (ze zijn ook in een goudkleurige versie) bandjes en een dikke touwzool. Ik vind ze er onwijs mooi uitzien!

Korset
Tja, ik moest wel even m'n wenkbrauwen fronsen toen ik voor het eerst een kledingstuk met korset langs zag komen. Nu moet je ook niet denken aan zo'n martelding van vroeger, maar toch. Ze lijken me akelig strak zitten en daar houdt mijn buik niet van. Gelukkig zijn er wel leuke alternatieven, zoals een t-shirt met een korseteffect, wat eigenlijk meer lijkt op lace-up dan op een korset.


Borduursels
Waar je vorig jaar overal patches zag verschijnen, hebben de borduursels het dit jaar overgenomen. Overal wordt wel wat op geborduurd, of dat nu een t-shirt of tas is, of zelfs schoenen. Ik vind een paar geborduurde bloemen erg vrolijk staan en deze tas van Primark is dan ook echt een favoriet!

Welke trend(s) ga jij proberen?

Love,
Emma


11 reacties

 1. Die borduursels vind ik wel leuk. Alhoewel ik daar wel heel kritisch mee ben hoor, haha. Heb zelf een tijdje terug een bralette gekocht met zo'n bloemenborduursel er op. :) Een korset laat ik aan mij voorbij gaan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het allemaal tof haha! Zoek nog naar een gaaf item met gingham print

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan hoef je niet lang te zoeken volgens mij, H&M en Zara hebben sowieso al veel leuks! :)

   Verwijderen
 3. Jaa borduursels zijn opeens o-ver-al. Maar no problemo, ik vind het echt tof! De zwart-witte ruitjes zijn ook opeens overal, hihi, maar leuk leuk leuk leuk! Maar een korset is denk ik niet helemaal my cup of tea. Superleuk artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha-ha, tafelkleed. Nee, ik vind dat printje van het tafelkleed supertjes leuk. Een korset zou ik echt nevernooitniet dragen. Verschrikkelijk. Leuk om te lezen tho! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vloekende kleuren is iets dat ik leuk vind, maar ook totaal niet. Ik had laatst op vakantie een fel gele bikini top aan, met een redelijk fel blauw broekje. In eerste instantie niet twee kleuren die je bij elkaar zou kiezen, maar ik vond dit toch erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, soms moet je gewoon iets uitproberen! :)

   Verwijderen
 6. Ik ben gek op borduursels! Love this trend :) En slippers daar ben ik ook blij mee. Het ruitje vond ik en vind ik nog steeds helemaal niet mijn ding hahah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaa leuk!! Heb ze ook echt voor bij zien komen haha! Ik weet niet welke trend ik ga 'proberen', ik koop gewoon wat leuk is haha :')

  BeantwoordenVerwijderen