Drie maanden vrij?!

29.5.17


Alles is voorbij. School, examens, het is allemaal verleden tijd. Nu is de periode aangebroken waar ik zo lang reikhalzend naar uitgezien had: vakantie. En niet zomaar zes weken zomervakantie, maar maar liefst drie maanden. En wat doe je dan? De kans is namelijk aanwezig dat je in een groot zwart gat valt door de plotselinge overgang van alles geven naar niets doen.

Dit wil ik te allen tijde voorkomen, dus hierbij een lijstje met plannetjes waardoor ik me de komende maanden niet hoef te vervelen of onproductief te voelen. Want als ik ergens een hekel aan heb, is het gevoel om niets of alleen maar onbeduidende dingetjes gedaan te hebben op een dag.

Werken
De vakantie is natuurlijk de kans bij uitstek om te werken en te sparen voor je dure studententijd. De komende tijd zal ik dus vaker dan een gemiddeld mens bij de supermarkt te vinden zijn, maar ik zou daarnaast ook wel willen beginnen met freelance opdrachten. Gewoon kijken of dat lukt. Niet alleen fotograferen, maar ook schrijven of misschien zelfs vertalen? Het zijn maar vage toekomstdromen hoor, voordat jullie denken dat ik op hol ben geslagen.

Fotograferen
De afgelopen tijd heb ik m'n camerakindje zwaar verwaarloosd, dus het is hoog tijd om dat in te halen. Ik ben niet helemaal tevreden met de foto's die ik maak, ik zie zelf namelijk geen vooruitgang ten opzichte van bijvoorbeeld vorig jaar. Helaas zit een nieuwe camera of lens er niet in op dit moment, dus ik zit hard na te denken over een goedkope manier om m'n fotografie beter te maken. In ieder geval wil ik veel gaan oefenen deze zomer, dus als je nog leuke foto's nodig hebt voor een schattig prijsje: let me know!Op vakantie
Yes! Hier heb ik zo'n zin in, want in juli ga ik een midweekje naar Rome met een paar vriendinnen. Ik kan niet wachten om deze prachtige stad te verkennen en mooie herinneringen mee naar huis te nemen. (En om foto's te maken. Dûh.) Daarnaast ga ik nog een weekje naar Duitsland met het gezin, net als vorig jaar. Ook heel leuk!

Bloggen
Oóit was er een tijd dat ik minstens elke week blogde, vaak zelfs twee keer per week. Ik heb het gevoel dat ik die blogflow (motivatie + inspiratie) helemaal kwijt ben, maar ik ga hard m'n best doen om het weer een beetje op te pakken, hoewel ik niets ga beloven want beloftes verbreken is ook zo jammer. Ik denk wel dat mijn gebrek aan motivatie deels komt doordat mijn blog amper veranderingen doormaakt. Het groeit niet, blijft hoogstens een beetje doorsukkelen. Bovendien heb ik al veel te lang dezelfde lay-out, maar ik zie er gewoon tegenop om daar aan te gaan sleutelen aangezien ik echt een noob ben op dat gebied. Maar we gaan het proberen, want deze blog is echt toe aan een frisse wind. Trouwens, dit stukje internet bestond begin mei drie jaar! Helemaal geen erg in gehad, moet je nagaan hoe erg het met me gesteld is...

Kleding uitzoeken
Nu het volop zomerweer is begint het te kriebelen om al m'n kleding eens uit te zoeken. Het winterse spul weg te hangen en alles wat ik niet meer draag weggeven. Ik zit er over te denken om een aantal items die nog wel leuk zijn te verkopen op bijvoorbeeld Instagram of United Wardrobe. Even kijken of ik genoeg dingen kan vinden waar ik afstand van kan doen. ;)

Lezen
Lezen heb ik genoeg gedaan het afgelopen jaar, maar dan enkel en alleen voor de lijst. En daar werd mijn leeslust niet altijd door gemotiveerd, moet ik zeggen. Ik denk dat ik voor mijn studie straks ook wel weer met genoeg leesvoer wordt opgezadeld, dus nu is het de perfecte tijd om eens heerlijk ontspannen te lezen zonder dat er verplichtingen aan vastzitten.

Rijlessen
Ik heb altijd geroepen dat ik 'na mijn examens' wilde beginnen met rijlessen, en nu is die tijd dan toch echt aangebroken. Ik kan nog niet gelijk terecht, maar kan in ieder geval beginnen met de theorie. Het zijn van die dingen die nu eenmaal moeten gebeuren in het leven, en ik moet zeggen dat het me heerlijk lijkt om te kunnen gaan en staan waar je wilt zonder afhankelijk te zijn van het ov of een welwillende ouder.

Natuurlijk ben ik nog veel meer van plan, maar dan vooral wat kleinere dingetjes zoals een fotoboek over het 50 jaar trouwen van m'n opa en oma maken. Voor nu is dit artikel alweer veel te lang geworden, dus ik zou zeggen: hopelijk tot snel!

Heb jij al plannen voor de vakantie?

Love,
Emma

12 reacties

 1. Hey!
  Welke studie hoop je te gaan doen?
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, ik hoop Engelse taal en cultuur te gaan studeren! :)

   Verwijderen
 2. Een artikel is nooit te lang, hoor, althans, dat vind ik :) Fijn lijstje hoor, en ik herken de leegte van na de examens maar al te goed! En Engelse Taal en Cultuur klinkt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh rijlessen, spannend, veel succes daarmee! ((: En je wilt niet weten hoe hard ik ernaar uit kijk om ook vakantie te hebben, pfoe. Weet je, ik heb hetzelfde probleem met "ik wil groeien qua bloggen en fotograferen" niet op vlak van volgers want dat maakt me geen rete uit, gewoon dat ik zie dat ik er zelf beter in wordt. (: oefenen, oefenen zeker? (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa precies dat! De laatste tijd heb ik inderdaad veel te weinig geoefend, dus wie is er na de zomer wel resultaat geboekt. ;)

   Verwijderen
 4. Ik wil binnenkort ook weer eens mijn kledingkast uitzoeken! Als je eenmaal bezig bent, is dat altijd best een leuke bezigheid haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè, dat vind ik ook! Je hebt ook echt een voldaan gevoel als je klaar bent.

   Verwijderen
 5. Ahhh heerlijk lijkt me dat! 3 maanden! Zo leuk dat je naar Rome gaat! (jaloeeers!) Hihi, ik roep ook echt al een jaar dat ik m'n kleding eens uit moet zoeken... dus... is nog steeds niet gebeurt, whoeps. Ik heb net afgelopen week m'n theorie-examen gedaan (geslaagd, yaaayy!!), heel veel succes alvast! En oh, nog gefeliciteerd met de 3 jaar! dat is lang lang lang! Maar je blogje is gewoon superleuk dus tja <3 (ook tof dat je weer wat meer wilt gaan posten, i'm looking forward to it :) Ik ben ook een beetje uit de blogflow, en dan is het zo lastig om erin terug te komen!) (maar ik heb atm ook gewoon zo weinig tijd! :( (want school))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gefeliciteerd met het halen van je theorie! Dankjewel! Ah ja dat heb ik precies hetzelfde, als je eenmaal een beetje uit die flow bent, kom je er niet zo makkelijk meer in.. Maar ja, we gaan ons best doen!<3

   Verwijderen
 6. Ohh, dit herinnert me aan het feit dat ik mijn blogbirzzday ook helemaal vergeten ben. Echt stom, maar ach ja. Zolang ik mijn eigen verjaardag maar niet vergeet lol. Rijlessen, leuk! Ik ga dinsdag m'n theorie trouwens doen, hiho. Okay, bye, succes met al deze doelen! ;) <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahh, jij bent altijd zo vrolijk!<3 suc6! En tja.. wat dat bloggen betreft..! Ik vind het superttof en kijk er weer naar uit om je leuke foto's te zien! Vooral van je zusje en je broertje!!<3. Die zijn zo cute<3

  BeantwoordenVerwijderen