Emma Reacts | Improve your photography

11.3.17'Hé Emma, kun je even naar een aantal foto's van me kijken en daar feedback op geven?' zo vroeg een klasgenootje me pas. Dat wilde ik wel, en zo zat ik even later een stuk of wat foto's kritisch te bekijken op belichting en compositie. Ik moet zeggen dat ik er wel plezier in had. Zodoende rees er een plannetje in m'n bovenkamer.

Maar eerst nog een verhaal. Van de herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie heb ik samen met iemand anders 2-3 uur in de week lessen verzorgd voor een halve vwo brugklas. Die lessen gingen, je raadt het al, over fotografie. Eerst een uur theorie en vervolgens zelf aan de slag met de camera. De leerlingen hadden er plezier in en wij ook. Na een aantal weken kozen ze de mooiste foto uit en gingen die bewerken in Photoshop. Vervolgens werd aan de mooiste van het stel een prijs verbonden.

Ik vond het een ontzettend mooie en leerzame ervaring en ik heb onder andere veel geleerd over het beoordelen van foto's. Nu weet ik dat veel van jullie ook aan fotografie doen, in meerdere of mindere mate. En dan kun je best wel eens onzeker zijn over je foto's: zijn ze wel echt zo mooi en goed? Ik zou die onzekerheid graag weg willen nemen door eens uitgebreid naar je foto's te kijken.

Dit is wat ik precies in gedachten had. Jij stuurt 2 of 3 van je beste foto's (volgens jou) naar emmaathings@gmail.com. Vervolgens vertel ik je (oprecht! - niet gewoon dat het mooi is en klaar) wat goed is en waar nog verbeteringen kunnen liggen. Het klinkt wel een beetje erg professioneel nu, maar ik doe natuurlijk ook maar wat. Op mijn eigen amateuristische maniertje. Toch hoop ik de onzekere fotografen onder ons een beetje te kunnen helpen!

Als ik een paar leuke aanmeldingen binnenkrijg wil ik ze ook wel delen in een blogpost (alleen met jouw toestemming natuurlijk, en evt. anoniem), zodat anderen daar ook weer van kunnen leren. Ik ben in ieder geval erg benieuwd. Een frisse blik op je foto's kan echt helpen, en als je foto's verbeteren krijg je er ook steeds meer plezier in!

Vind jij het fijn om feedback op je foto's te krijgen?

Love,
Emma

Op de foto's: Laura.

15 reacties

 1. Wat een leuk idee Em! Ik heb, onder andere, door m'n studie (en ervaring, niet dat ik professioneel ben ofzo, haha) ook een steeds kritischere blik op foto's gekregen. Hopelijk krijg je wat leuke mailtjes en kun je mensen helpen! (oh en nog even dit: ik zat te stuiteren op m'n stoel toen ik zag dat je weer een blogje had geplaatst, haha. yay!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah wat lief, maar heb niet te hoge verwachtingen hoor ;)

   Verwijderen
 2. Wat een tof idee van jou Emma! Ik vind het stiekem wel een beetje eng als jij feedback gaat geven omdat je zo goed bent! Maar ik ga er denk ik toch nog wel eens even over nadenken, super leuk idee. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee zeg! Misschien dat ik ook nog wel een fotootje op stuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee! Als ik ergens vandaag wat meer tijd heb, ga ik je wat foto's sturen :) En als ik het niet vergeet natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel leuk idee! Misschien dat ik ook wat fotootjes instuur, erg hulpzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gaaf idee zeg! Super leuke blog heb je <3
  Liefs, Florentine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk echt dat veel mensen baat bij hebben met jouw feedback, echt een leuk initiatief Emma!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee zeg! Ik ga er nog even over nadenken welke foto's ik naar je door wil sturen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend leuk idee! :) Ik ga er zeker eens over nadenken, maar ik ben zelf nog best onzeker over mijn foto's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kato | simplyykato16 maart 2017 om 17:44

  Superleuk idee! Ik heb net je blog ontdekt en ben nu al heeeelemaal fan :)
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk idee! Altijd fijn om feedback te kunnen ontvangen! Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen