This happens when you choose photography as a hobby

17.12.16Het is volop december, wat betekent dat ik over een aantal dagen alweer 17 kaarsjes mag uitblazen. 'En Emma, wat wil je voor je verjaardag?' Nou ehm.. dit dus. Ik heb serieus vrij weinig op m'n verlanglijstje staan naast het bovenstaande. Can't help it. :')

Sinds ongeveer twee jaar heb ik een Canon EOS 1200D, een prima camera. Maar als mensen me vragen wat voor camera ik hen aanraad, noem ik toch de Canon EOS 1300D, een nieuwe versie van de 1200D met als grote pluspunt dat 'ie wifi heeft. Zo kun je je foto's rechtstreeks van de camera op je telefoon zetten, superhandig!

Maar goed, mijn verlanglijstje dus:

1. Lightroom
Ik bewerk eigenlijk alle foto's met de VSCO app, wat trouwens de beste bewerkingsapp ooit is. Alleen vind ik het niet zo professioneel, en zou ik liever met Lightroom bewerken. Aangezien het abonnement met Photoshop en Lightroom me net iets teveel kost (op lange termijn dan), is denk ik de beste oplossing om gewoon het pakket te kopen.

2. Een analoge camera
Het lijkt me zó leuk om een keer een analoge camera voor een prikkie op de kop te tikken. En dan zo'n mooie, die het ook doet. Lekker prutsen met fotorolletjes en instellingen, heerlijk!

3. Reflectiescherm
Het is geen geheim dat ik het liefst mensen fotografeer. Je moet dan alleen wel altijd goed op het licht en de schaduwen letten. Tegenlicht vind ik bijvoorbeeld heel mooi, maar dan heb je weer de kans dat het gezicht niet mooi uitkomt. Hiervoor is een reflectiescherm ideaal, het kan zelfs in plaats van een flitser gebruikt worden. Deze variant heeft 5 kleuren in één, waardoor je in elke lichtomstandigheid een goed scherm hebt. Ik ben benieuwd in hoeverre het m'n foto's verbetert.

4. Canon EOS 7D Mark II
Ja, deze staat op m'n verlanglijstje en ik denk dat 'ie er voorlopig nog wel op blijft staan, gezien de prijs. Maar het is zo'n geweldige camera! Al de scherpstelpunten die ik nu mis, zitten hier op en hij heeft veel meer mogelijkheden qua instellingen. Niet opgeven, blijven dromen.

5. 85 mm 1.8 lens
Op dit moment fotografeer ik eigenlijk altijd met m'n 50 mm 1.8 lens. Heel fijn hoor, maar toen ik de 85 mm lens van m'n nichtje uitprobeerde, was ik gelijk om. Zó scherp en zo'n mooie, wazige achtergrond! Dan valt de 50 mm toch weer in het niet... Sowieso ben ik meer van de vaste brandpuntsafstanden dan zoomlenzen, ze zijn vaak veel scherper.

6. Zonnekap
Voor bovenstaande lens zou ik een zonnekap erg fijn vinden. Niet omdat ik geen lens flares wil, maar de kans op overbelichting wordt zo kleiner en het is gewoon een stukje bescherming voor de lens. Bij regen vallen er bijvoorbeeld niet zo snel druppeltjes op het glas.

Tja.. Dit gebeurt er dus wanneer je fotografie als een hobby kiest.

Wat staat er op jouw (fotografie) verlanglijstje?

Love,
Emma

PS. Sorry voor dit uitgebreide verhaal, ik was echt van plan om het kort te houden...

20 reacties

 1. Hopelijk krijg je een van deze dingen! Lightroom lijkt me heel erg leuk om mee te bewerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou ook heel graag Lightroom gebruiken, er zit alleen een nogal duur prijskaartje aan helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb mezelf ook een jaar geleden een analoge camera gekocht en die kostte in de 25 euro denk ik? Maar als je echt goed zoekt kan je er al eentje vinden voor nog geen drie euro, echt iets waar je veel chance mee moet hebben. (: Maar oeh, leuk dat je bijna jarig bent, hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh je bent bijna jarig! Welke datum op precies te zijn? Mooie wishlist, al heb ik geen enkel verstand van fotografie :'). Ik hoop dat je wat van je wishlist mag afstrepen na het uitblazen van je kaarsjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De 29e! Haha, hopelijk vond je het toch een beetje leuk om te lezen.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben van plan om binnenkort een polaroid camera te kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel veel van jou lijstje zou ook op mijn lijstje mogen staan! Ik zit erg na te denken over wat voor camera de ideale zou zijn. Heb nu een spiegelreflex en een systeemcamera, het liefst heb ik er 1 die alles kan wat die twee camera's van mij ook kunnen! Maar het kost zoveel..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk leuk leuk lijstje!! Die lens klinkt ook goed! Lightroom is echt een aanrader, ik heb wel een abonnement maar ik gebruik het wel elke dag dus het is opzich wel een goede investering. Binnenkort ga ik de Canon 6d kopen, wel echt balen dat fotograferen zo'n dure hobby is pfff

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n zonnekap is vet handig en helemaal niet zo duur! Goede reden om van de kerstman te krijgen toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben nog opzoek naar lampen en verder staat er een 50mm lens op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je een lens koopt krijg je daar soms een zonnekap bij, dus als je een lens krijgt heb je misschien al 2 cadeautjes in 1.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aah, gave wishlist! Ik ga ook voor 'n nieuwe camera sparen.. De 1100D is prima, maar ik zou liever een iets nieuwere en professionelere willen. Waarom is fotografie zo duur?!
  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die lens kende ik nog niet, heb 'm gelijk even opgezocht! En als je zo'n analoge camera wil, zou ik vooral eens kijken bij de kringloop of de Ijhallen, daar heb ik er ook eentje vandaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ehm, ik heb zo ongeveer hetzelfde verlanglijstje qua fotografie geloof ik, hihi :') (ben alleen niet bijna jarig, dus das weer jammer). Lightroom zou ik écht aanraden, zo fijn. Ik heb dus het hele adobe pakket (want dat moest voor school, geen straf hehe).Er zitten zoveel fijne programma's tussen! Oh, en je kunt 'm dus ook met studentenkorting kopen en de licentie met iemand delen. Ben je 'maar' 70 euro voor een jaar kwijt. Tot zover mijn tips, hihi. Ik hoop dat je leuke dingen van dit lijstje gaat krijgen. <3 Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb nu de 60D en ik wil heel graag de 70D (canon) omdat die zelf scherpstelt.. dat scheelt z'n hoop

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben niet zo thuis in de professionele fotografie, ben meer een hobbyist. Maar ik gebruik een iphone 7 Plus met dubbele camera. Voor mij echt een geweldig ding! Ik kan er alles tot in de diepste detail mee fotograferen. En het is ook nog mijn telefoon.

  Ik weet dat het niet 300 meter kan inzoomen. Maar voor hele mooie foto's zou ik als ik jullie was gewoon kiezen voor een telefoon. Zoals je al aangeeft 'photography as a hobby'. Ik sla de foto camera over omdat ik het financieel niet kan opbrengen:P Als ik het me kon permitteren zou ik ook voor een 70D Canon gaan hoor haha....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas is mijn telefoon niet zo goed wat fotografie betreft, maar van de iPhone 7 heb ik goede dingen gehoord. Die portretfunctie is bijvoorbeeld zo tof, het valt gewoon bijna niet meer te onderscheiden van een echte camera! Haha ja, fotografie is een dure hobby helaas...

   Verwijderen
 17. Mooie wishlist. Zelf ben ik niet zo professioneel met fotograferen bezig dus ken ik niet zoveel van verschillende lenzen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ahh analoog fotograferen is echt leuk! (ik moet echt weer meer met m'n camera gaan doen...) Ik heb echt geluk dat mijn vader zelf lightroom heeft, waardoor ik het ook kan gebruiken, echt fijn! En jaa, vaste brandpuntsafstandlenzen zijn héérlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen