• seventeen •

29.12.16


Vandaag is het zeventien jaar geleden dat ik ter wereld kwam. Mijn moeder herinnert zich dat beter dan ikzelf, maar het is een feit. Met dat er weer een levensjaar achter mij ligt, is het kalenderjaar 2016 ook bijna afgelopen. Daarom wierp ik eens een blik op mijn doelenlijstje van vorig jaar. Kan ik alles afstrepen?

Vorig jaar had ik dus voor het eerst een soort doelenlijstje opgesteld voor 2016 en het leek me nu een goed moment om te kijken wat daar van terecht is gekomen..

Vijf Engelse boeken lezen
Dit zou niet moeilijk moeten zijn, maar voor mij blijkbaar wel. Ik ben dus in mijn vierde boek bezig, maar daar zat wel een boek van 500+ bladzijden bij, dus laten die maar voor twee tellen... Ik heb trouwens wel meer Nederlandse boeken gelezen hoor.
Eerst denken, dan praten
Tja, wanneer kun je dit afvinken? Natuurlijk zijn er momenten dat ik te snel praat voordat ik erover na heb gedacht, maar ik geloof dat ik me in de meeste gevallen aardig heb in kunnen houden.
Een bijbaan vinden
Check! Halverwege het jaar vond ik een leuk baantje als commercieel medewerkster, en op de valreep eind november ben ik ook nog eens aangenomen als caissière. Happy me!
Bloggers ontmoeten
Mwah, niet heel goed gelukt ofzo. Ik heb wel gemeet met een paar lieve mensen, maar lang niet iedereen die ik in gedachten had. Maar we houden de moed erin, want lang leve de studenten-ov die ik dit jaar hopelijk krijg. Daarmee wordt het hopelijk al een stuk makkelijker!

Het boek 'Een vraag per dag' bijhouden
Oeh, goed dat ik eraan word herinnerd... Aan de ene kant heb ik hem wel bijgehouden, maar vaker was het in een keer de vragen van de weken ervoor invullen, dus het is niet zo dat ik er elke dag in schreef/schrijf. Ach ja, ik ben er gewoon geen type voor, denk ik. (Makkelijke smoes wel.)
Overgaan naar 6 VWO
Gelukt! Nu komen er alleen donkere wolken aandrijven die examens heten. Brrr...
Mijn blog en fotografie blijven ontwikkelen
Hier ben ik een beetje ontevreden over. Wat mijn blog en fotografie betreft, sta ik voor m'n gevoel nog op precies hetzelfde punt als vorig jaar. Vooral de blog heb ik aardig verwaarloosd de afgelopen tijd, en ik denk niet dat dit het komende jaar beter gaat worden. Het jaar van examen doen en een nieuwe studie beginnen wordt een aardig turbulent jaar denk ik namelijk. Niet dat dat erg is, ik ben wel weer toe aan iets nieuws. Ook wat m'n fotografie betreft ben ik niet bepaald tevreden. Als ik nu alleen maar de tijd, de mensen en de apparatuur had om de creatieve projecten mee uit te voeren die ik in gedachten heb... Maar goed, we zien wel hoe het allemaal zal gaan komend jaar.
Lief doen
Weer zoiets, wanneer kun je dit afvinken? Er zijn genoeg momenten geweest dit jaar waarin ik best wat liever had mogen zijn. Maar ja, dit was ook meer bedoeld als een reminder dan als een doel waaraan je je perfect moet houden.

En dat was het! Vandaag ga ik genieten van lieve mensen en taart en stuur ik jullie allemaal een virtueel gebakje. Waarschijnlijk spreek ik jullie niet meer voor het nieuwe jaar, dus hierbij wens ik jullie alvast een heel gelukkig 2017!

Love,
Emma

PS. Nee, ik ga maar niet beginnen aan een lijstje voor 2017, want ik heb zo'n gevoel dat die bij voorbaat al hopeloos faalt. ;)


16 reacties

 1. Gefeliciteerd Emma!:). Ik hoop dat 2017 een mooi jaar wordt voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne verjaardag! Het is heel fijn om te lezen dat je toch een groot deel van je doelen hebt kunnen afvinken :). Hopelijk kan je 2017 heel fijn maken, zonder doelen, er gewoon voor gaan! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd meid! Wat goed dat je veel boeken hebt gelezen, wil ik ook graag weer gaan doen. Is zo fijn om daar tijd voor vrij te maken <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nogmaals gefeliciteerd lieve Emma! Super dat je zoveel doelen hebt behaald. Dat punt van bloggen en fotografie herken ik wel. Ik ben nu ook aan een nieuwe studie begonnen en daar heeft m'n blog best wel onder geleden.. Zo jammer! Ik wens je alvast een heel goed en fijn 2017 toe! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteeerd!!! Ik vind dat je het super hebt gedaan wat je goals betreft! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Dat is dan best lekker gegaan wat betreft je doelen :) Ik hoop dat je een fijn 2017 hebt, ook zonder zo'n lijstje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Nog een jaartje en dan ben je gewoon 18!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh lieve Emma nog van harte gefeliciteerd <3! En je blog is wel verbeterd!! En nee je hebt hem niet verwaarloosd!! Je hebt hem juist verbeterd! En knap je hebt veel doelen behaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeps, beetje te laat wel, maar toch nog van harte gefeliciteerd Emma!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd!!!, toen ik 17 werd, kreeg ik van iedereen te horen, dat je ervan moet genieten want vanaf je 18e word alles een stuk serieuzer! Dus daarom geef ik jou deze tip ook. Geniet van je 17e levensjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg leuk artikel! Natuurlijk is het lastig om altijd even lief te zijn tegen anderen. En ook ik heb moeite om niet alles gelijk hardop te roepen ;-) Ik wens je een heel mooi 2017 toe! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach lieverd, jij bent hartstikke lief geweest vorig jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijne verjaardag! Wat fijn dat bepaalde dingen wel gelukt zijn. Succes dit jaar in 6VWO, hopelijk slaag je!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh ja, studenten-OV ik verlang naar je! Wij gaan dit jaar knallen en lekker fijn slagen... haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ahh, gefeliciteerd!! En een happy 2017!! En ahh, studenten OV, niceee :)

  BeantwoordenVerwijderen