Winter survival guide

12.11.16

Bibberend hijs ik me in de dikste jas die ik heb, samen met een zachte sjaal en wollen wanten. November is nog maar net begonnen maar met deze temperaturen lijkt het nu al hartje winter. Voor even is het leuk, maar ik word niet heel blij als ik denk aan de winterse maanden die nog voor de boeg liggen... Daarom wat tips om de winter te overleven zonder depressies en andere narigheden.

1. Go outside!
De allerbelangrijkste tip tegen een winterdip is om juist de buitenlucht op te zoeken. Je vangt buiten namelijk het meeste licht op, ook al is het bewolkt. En juist in deze periode is elk UV-straaltje meegenomen. Ook al heb je er totaal geen zin in (wat ik helemaal begrijp), maak er een gewoonte van om elke dag naar buiten te gaan en een stuk te wandelen of te fietsen. Zo maak je je hoofd gelijk leeg en ook van de frisse lucht knap je helemaal op.

2. Warme kleding
Naar buiten gaan is allerminst aanlokkelijk als je in een dun jasje moet. Zorg dus voor een fijne, dikke jas en een warme sjaal. Het jasje dat ik op de foto's aanheb komt van de Primark en ook de sjaal komt daar vandaan (wel twee jaar geleden trouwens). Maar ik zag dat ze ook bij Esprit superleuke truien, sjaals en mutsen hebben dus dat moet geen probleem zijn.

3. Beweeg
Sporten, het laatste waar je zin in hebt als het koud is buiten… Toch is het erg belangrijk dat je genoeg beweegt. Tijdens het sporten maakt je lichaam namelijk het stofje endorfine aan, en laat nu juist dit stofje zorgen voor een goed gevoel en het verhelpen van een slecht humeur. Zo geef je dipjes geen kans! Bovendien geeft sporten uiteindelijk meer energie terug: in plaats van niets te doen waardoor je in die energiedip blijft hangen, zal je na een work-out juist meer zin en energie hebben om dingen te gaan ondernemen.

4. Plan leuke dingen
En laat dat nu net het volgende punt zijn. Zorg dat je iets leuks hebt om naar uit te kijken, zoals een avondje weg, uit eten, even naar de stad… Als het maar positief is, want daar krijg je energie van en zo kom je uit die negatieve spiraal. Ook hobby’s kunnen helpen, die zorgen gelijk voor wat afleiding. Zelf heb ik hier niet zoveel ervaring mee, maar als je echt last hebt van een dip kan dit zeker helpen.5. Focus op het positieve
Als je vaak neerslachtig bent in de winter, probeer dan ook mentaal sterker te worden. Een manier is om aan het eind van de dag drie dingen opschrijven die je fijn vond of waar je dankbaar voor bent, zo laat je de negatieve gedachten niet overheersen. En als je negativiteit in je op voelt borrelen, zet het om in positiviteit. Denk dan aan de fijne aspecten van de winter, zoals de gezelligheid in huis, de leuke truien die je aankan en heerlijke warme chocolademelk. Zo is het voordat je het weet het weer lente!Heb jij wel eens last van een winterdip?

Love,
Emma

19 reacties

 1. Ja die warme kleding hebben we wel weer nodig! Ik stond vanochtend een wedstrijd van m'n zusje te kijken, ik was bang dat m'n tenen er af zouden vriezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb niet heel erg last van een winterdip, daarvoor heeft de winter veel te veel fijne kanten :) Soms heb ik wel wat minder zin om te sporten, terwijl dat inderdaad juist veel energie geeft. Mooie foto's van jou Emma! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk artikel! En vanwaar is je jack? Hij is echt super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh my, hoe leuk is jouw jas?!!1 Vet mooi man. En handige tips weer. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil het geen winterdip noemen, maar ik word niet bepaald vrolijk van de winter ;). Dit is een leuk artikeltje met echt prachtige foto's zeg <3. En die tips kunnen zeker handig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Winterdippen, no way dat ik ze heb, haha. Ik kikker ervan op door met een warm tasje chocolademelk voor de buis te zitten. En fotograferen in de winter is lastig, maar opzich is het te doen en zo kom ik ook weer buiten, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb eigenlijk meer last van een zomerdip,haha! Klinkt raar he, maar tijdens de winter zit ik altijd zo lekker in mijn vel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig zeg! Kun je andere mensen opvrolijken in de winter ;)

   Verwijderen
 8. Mooie foto's! En inderdaad, naar buiten gaan werkt echt het beste :) Ik heb gisteren de hele dag gewandeld, ook al was het ijskoud en sneeuwde het zelfs een beetje en ik voelde me zo relaxed. Leuk artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik had vaak last van winterdips maar ik geloof dat ik er vorig jaar geen had gehad, omdat ik veel meer kan genieten van de dingen :) Van die regenachtige dagen zoals de afgelopen 2 dagen daar wordt ik wat minder vrolijk van, maar die duren gelukkig nooit een heel seizoen lang :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik merk inderdaad ook dat ik minder zin heb om naar buiten te gaan en te gaan sporten, want ik ben echt een koukleum. Het liefst blijf ik de hele winter onder m'n warme deken liggen, hahah. Een beetje motivatie heb ik dus wel nodig en dan is leuke dingen plannen wel een goeie tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die winterzonnestraaltjes lijken me een goed idee maar dan moet het wel eens goed weer zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien raar, maar ik houd echt van de winter, haha. De warme kleding, in het donker wat lezen of een film kijken onder een dekentje. De tips zijn inderdaad wel handig en het geeft me zo een warm en gezellig gevoel :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bewegen en gezonde voeding helpen me echt! Leuk dat je dit zo op een rijtje hebt gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk artikel :) Kan ik ook wel gebruiken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb regelmatig last van een winterdip, dus ideaal, deze tips! X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! Ik heb elke jaar weer last van een winterdipje, vooral als ik in het donker naar werk ga en ook in het donker terugkom. Ik moet wel zeggen dat het elk jaar wel minder wordt;)

  BeantwoordenVerwijderen