All about England (+ video!)

5.11.16Het lijkt alweer zolang geleden, maar twee weken geleden kwam ik terug uit Engeland. Daar heb ik een geweldige week gehad en het is dan ook hoog tijd dat ik daar op m'n blog iets van laat zien. Ik heb wat foto's gemaakt, maar niet gigantisch veel. Die ga ik dus eerst laten zien en dan heb ik als kers op de taart nog een kort filmpje gemaakt! ;)


Maandag besteedden we aan de heenreis. We gingen met de bus naar Calais, daarna met de boot naar Dover en vandaar weer naar Peterborough met de bus. Een aardig lange reis dus en we waren dus ook best moe toen we aankwamen bij de gastgezinnen waar we zouden verblijven.


Dinsdag stond er, zoals je kunt zien, een dagje Londen op het programma. Dat is natuurlijk op zich al super awesome, maar het leuke was dat we met Anna-Louise hadden afgesproken die ons allerlei leuke wijkjes liet zien. Covent garden, Shoreditch, China Town en de zakenwijk werden allemaal met een bezoekje vereerd. Oh, en niet te vergeten de M&M's shop (echt heel apart daar maar wel grappig) en Pret a manger. Pret is zo geweldig en lekker en ik vind het ontzettend jammer dat het letterlijk op elke hoek in de UK zit maar niet eentje in Nederland... We bezochten ook Boxpark, waar allemaal leuke kleine conceptwinkeltjes zijn, in een soort containers. In Shoreditch kwam ik trouwens nog een vrouw tegen die ik er zo tof uit vond zien dat ik vroeg of ik een foto mocht maken. Ze komt uit Tokyo en we hebben nog even gepraat, echt heel leuk!


Woensdag vertrokken we richting Cambridge, waar we 's ochtends een workshop kregen van de dirigent van het Queens' College Choir. Dat was superleuk en leerzaam, en vervolgens hadden we 's middags de tijd om Cambridge te verkennen (lees: colleges en winkels/koffietentjes) totdat we een Evensong gingen zingen samen met het Queen's College Choir. (Voor degenen die niet weten wat een Evensong inhoudt: zie het als een combinatie tussen en concert en een kerkdienst, van ongeveer een uurtje, aan het eind van de middag. Het is echt een Anglicaanse traditie dus in Nederland kennen we dat helemaal niet.) En oh wat ben ik verliefd op alle gebouwen daar, zo geweldig als je daar naar school mag!


De volgende dag gingen we weer naar Cambridge om een lunchconcert te houden in de Great St. Mary's Church om vervolgens door te gaan naar Ely, een klein plaatsje met een imposante kathedraal. Als dan het zonlicht naar binnen scheen wist je helemaal niet wat je zag, zo gaaf! Aan het eind van de middag mochten alleen de jongens daar een Evensong zingen, en de dames mochten luisteren. Moet je nagaan: de afgelopen 1000 jaar is daar élke dag een Evensong gehouden, dat is toch gaaf!?Ehh Emma, je hebt geen foto's van vrijdag want dit is alweer van de terugweg. Ja dat klopt, vrijdag was een rustige dag. Overdag gingen we een beetje shoppen in Peterborough en we moesten alweer vroeg eten voor ons laatste concert die avond voor alle lieve gastgezinnen. Dat was erg mooi en zaterdag moesten we alweer vroeg in de bus zitten om het prachtige Engeland weer te verlaten. Na weer een intensieve reisdag was ik weer thuis. Ik kan wel zeggen dat dit de mooiste herfstvakantie ooit is geweest, zoveel gave ervaringen opgedaan! Toch was ik wel blij dat ik weer in m'n eigen bedje lag en wat normaler te eten kreeg. ;)

En toen was de blog alweer veel te lang, maar we plakken er nog fijn een filmpje achteraan. 'k Heb hem even snel in elkaar geflanst en ben er niet super tevreden over, maar toch veel kijkplezier!


Hoe vaak heb jij Engeland bezocht?

Love,
Emma

16 reacties

 1. Klinkt als een super leuk reisje!! Het filmpje is ook echt leuk om te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat ziet het er leuk uit! Ik was echt wel een beetje jaloers, want Engeland in de herfst. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je 200 seconds video echt super leuk hoor! Desondanks dat je er zelf niet heel tevreden van bent! Zelf ben ik al vaker in Engeland geweest dan ik het kan onthouden, nu is het wel al even geleden maar ik probeer (heel binnenkort) nog eens naar Londen te gaan, vooral dan om de HP studios te gaan bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super leuk dat je niet alleen naar het toeristische Londen bent gegaan. Ik zou ook wel eens de rest van Engeland willen verkennen,lijkt me zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo fijn ook dat je naast het muziekje er ook wat geluiden van het moment zelf tussen steekt. En oh, toevallig, ik had het vandaag nog over een M&M shop in Rijsel waar alle kleuren gesorteerd waren en nu zie ik het hier, haha. Da's echt heaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Engeland is zo mooi. Hopelijk heb je er van genoten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil zo zo zo graag naar Engeland een keer. Mooie content!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit klinkt als een heerlijke week, wat geweldig en wat een mooie foto's! Ik heb familie in Engeland en ga er dit jaar met Kerst weer heen (IK KAN NIET WACHTEN!). Natuurlijk komen er foto's op mijn blog dan :) Fijn dat Engeland zo leuk was! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben 4 keer in Engeland geweest; maar ik krijg er nooit genoeg van! Engeland is zo'n mooi land!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk filmpje,
  cool gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhhh!! Wat een mooie foto's weer! <3
  x Tess

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Superleuke blogpost! I love England haha :) was je met school naar Engeland of voor iets anders? ;) just a question hihi
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook haha! Ik was met de muziekklas, samen met het koor van m'n muziekdocent dus dat was ontzettend leuk :)

   Verwijderen