Een dag in Ieper

8.10.16


2,5 week geleden heb ik voor het laatst iets op m'n blog geplaatst en het voelt niet goed om de blog zo te verwaarlozen. Maar goed, ik ben er weer. Afgelopen donderdag zijn we met 6vwo naar Ieper geweest, een plaatsje onderin België. Grote kans dat je er wel eens van gehoord hebt of er geweest bent, want het is erg bekend van het feit dat er veel is gevochten in de Eerste Wereldoorlog.

Toen we na een paar uur rijden uitstapten op de Grote Markt, begonnen we met een bezoekje aan het In Flanders Fields Museum. Dit museum is genoemd naar het gedicht van een militaire arts die dit schreef aan zijn vriend over Ieper. In het museum was een trap die leidde tot bovenin de toren, waardoor je een heel mooi uitzicht over Ieper had.Na de lunch stapten we weer in de bus voor een tour langs allerlei belangrijke plekken. Een gids ging mee en hij vertelde van alles over deze plekken. Schokkend om te zien hoe veel begraafplaatsen er zijn rondom Ieper. Vooral Tyne Cot is echt enorm, en ik moet zeggen dat het er wel mooi uitzag. (Zie de foto bovenaan dit artikel.)Na de tour hadden we een paar uur vrije tijd die we benutten met gezelligheid en heerlijk eten. Om half 8 moesten we weer bij de Menenpoort verzamelen om de Last Post bij te wonen. Dit voor alle soldaten die niet teruggevonden zijn. Hun namen staan in de poort geschreven, het zijn er zo veel!Het was een lange dag vol indrukken geweest en uitgeput rolden we weer in de bus om ruim 3 uur later weer thuis te zijn. Je merkt echt dat heel Ieper in het teken van de oorlog staat en dat het nog lang niet vergeten is. Vooral deze jaren wanneer de oorlog 100 jaar geleden is, komen er ook heel veel groepen toeristen op af. En ik vind dat goed, want de honderdduizenden mensen die rondom Ieper hun leven hebben gelaten voor iets zinloos als oorlog, mogen niet vergeten worden.

Ben jij wel eens in Ieper geweest?

Love,
Emma

18 reacties

 1. Het is daar erg indrukwekkend, toen ik Ieper ging bezoeken op 10-jarige leeftijd was het toch wel moeilijk om te beseffen wat er toen allemaal gebeurd is. Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel heftig hoor Ieper, toch heb je echt prachtige foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's! Kan me voorstellen dat het erg indrukwekkend is daar. Zelf ben ik er nooit geweest. Wel op alle D-Day stranden en begraafplaatsen in Frankrijk en in NL in het oorlogsmuseum. Altijd heel bizar en soort heftig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt echt prachtige foto's gemaakt! Het is altijd wel heftig om zulke grote begraafplaatsen te bezoeken, dan besef je wel aan wie je je vrijheid te danken hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben er zelf ook al geweest en het is best wel heftig inderdaad. Mooi foto's heb je gemaakt Emma!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Wat een indrukwekkende, prachtige foto's! Ik begrijp helemaal dat je na al die indrukken moe thuiskwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De foto's zijn prachtig Emma! Ieper lijkt me ontzettend mooi, maar ook heftig. Vooral dat gevoel als je daar staat is denk ik heel bijzonder. En trouwens, geen sorry zeggen als je een klein poosje niks uplaod Emma!! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt zulke mooie foto's! Ik ben daar nog nooit geweest, het ziet er prachtig uit en ook heel heftig. Ik lees je blog heel graag, maar als je het druk hebt snappen we natuurlijk dat je even niet upload! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele mooie foto's! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me wel een mooie plek om te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh Emmaa, zulke mooie foto's! Echt gaaf vanaf die toren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vorig jaar ben ik ook met mijn klas naar Ieper geweest. Zelf vond ik het ook indrukwekkend. Het is gek om te beseffen dat daar 100 jaar geleden gevochten is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vorig jaar dezelfde excursie gehad! Heel mooi en indrukwekkend! Nu ik al deze (onwijs mooie!!!) foto's zie wil ik echt terug haha �� xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vorig jaar dezelfde excursie gehad! Heel mooi en indrukwekkend! Nu ik al deze (onwijs mooie!!!) foto's zie wil ik echt terug haha �� xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie en indrukwekkende foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat mooi om dit te bezoeken! lijkt mij erg indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wauw super mooie foto's! Ik zou hier ook wel heen willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie foto's heb je gemaakt! Ken het plaatsje helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, man ik kijk nu al uit naar mijn tripje naar Ieper, woah. Zo mooi?!?!?

  BeantwoordenVerwijderen