De schoolspullencrisis

23.7.16Er zijn 3 soorten mensen: 1) degenen die al voordat de zomervakantie is begonnen druk in de weer zijn om de leukste schoolspullen te bemachtigen, 2) degenen die pas aan schoolspullen denken als ze weer op school zitten en 3) degenen die hier tussenin zitten.

Nu behoor ik tot de derde categorie en ik dacht dan ook aan alles behalve school, tot ik opeens leuke spulletjes tegen het lijf liep. Daar werd ik dan wel weer enthousiast van, want ik had al bij de Hema gezien dat er niet heel veel leuks was. Bovendien is DIY-en niet zo mijn ding, dus ik moet het toch echt van leuke designs hebben. Vervolgens ontstaat er een lichte crisis, want waar ga je die halen nu ook de V&D het loodje heeft gelegd? Met alleen Hema en Action ben je niet bepaald uniek. Maar hey, hierbij een drietal winkels die niet super standaard zijn en waar je toch leuke schoolspullen kunt halen. (Maar niet alleen schoolspullen, want schrijfwaren etc. zijn altijd leuk toch?)


1. SOSTRENE GRENE
Ik had al vaker van deze Deense winkel gehoord, maar tot nog toe was ik er nog nooit geweest. Toen ik eenmaal binnenstapte was ik gelijk verkocht. Wat een onwijs leuke spulletjes allemaal! Maar niet alleen voor schoolspullen, ook voor je interieur kun je hier supergoed terecht. Oh, en het is allemaal goed betaalbaar (vergelijkbaar met Hema denk ik), ook niet onbelangrijk.

2. FLYING TIGER
Voor schriftjes, notitieboekjes en andere schrijfwaren is de Flying Tiger altijd een goed idee. Ik geloof niet dat ze een speciale lijn hebben voor schoolspullen, zoals Sostrene Grene die wel heeft, maar dan zijn er nog meer dan genoeg spullen die je heel goed voor school kunt gebruiken.

3. DILLE & KAMILLE
Ik werd zó enthousiast toen ik bovenstaande rol papier bij Dille & Kamille zag. Ik had namelijk al een rol bij Sostrene Grene gekocht (die je op de bovenste foto kunt zien, met streepjes), en daar bleek deze perfect bij te passen. De kleur groen is zover ik kan zien precies hetzelfde dus je snapt dat ik daar heel blij van werd. Officieel is dit cadeaupapier maar het kan goed als kaftpapier gebruikt worden. Verder heb je ook bij Dille & Kamille een leuke collectie schrijfwaren, dus een aanrader is het zeker.

Hopelijk heb je wat ideetjes opgedaan om je schoolspullen te kopen, maar als je daar nog niet aan wilt denken snap ik dat ook heel goed. ;)

Vind jij het leuk om schoolspullen/schrijfwaren te kopen?

Love,
Emma

17 reacties

 1. Jaa, Dille & Kamille had echt fijne schoolspulletjes. Oh en ik behoor oom tot nummern3, i guess.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ging ook vaak naar V&D voor schoolspullen :(
  maar ook vaak Hema en action. Flying tiger vind ik trouwens wel echt een geweldige winkel, dus misschien ga ik daar wel even kijken (ik hoor tot nummer 3 haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik laatst bij Sostrene Grene was, vond ik het spontaan jammer dat ik niet meer echt schoolspullen nodig heb. Als ik nog op de middelbare zat, had ik bij bovenstaande drie inderdaad ook mijn spulletjes gekocht (en bij de hema wat van dat craftspul, je weet mn liefde daarvoor haha). Leuk artikeltje Em! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoor denk ik gewoonlijk bij de eerste of de tweede groep :)
  Maar het lijkt idd alsof er geen leuk kaftpapier meer bestaat; dus dat moet ik nog wel ergens vandaan halen, maar ik heb al bedacht dat ik dit jaar gewoon een keer een map ga doen, die ik lekker ga versieren met leuke printjes enz, ipv schriften :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meestal ga ik gewoon naar de Hema maar deze winkels kan ik ook wel een bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jep. Ik ga ook naar de hema, maar probeer er zelf wel altijd een persoonlijker tintje aan te geven. Ik vind het wel leuk om in de zomervakantie wat te knutselen.
  Maar wel top-ideeën! Oh... de wibra is trouwens ook wel leuk om eens te kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een superleuke spulletjes! Toen ik vrijdag in de stad liep en overal schoolspullen zag had ik spontaan zin om in te slaan. Maarja, ik ga niet meer naar school dus dat heeft niet echt zin ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben echt gek op Sostrene Grene! Ze hebben daar zo'n leuke spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Net zoals jou behoor ik ook tot nummer 3, wanneer ik er zin in heb ga ik op zoek naar school spulletjes! Die van de Flying tiger vind ik ook heeeeel erg leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh ik vond dat altijd zo leuk vooral weer een nieuwe agenda waar ik alles in kon op schrijven! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga dit jaar mijn eigen uitgebrachte desk planner gebruiken en waarschijnlijk nog wat diy's, woohoo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vond het eerder altijd heel leuk om nieuwe spulletjes te kopen! Vooral notitie boekjes en leuke schriften!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Toen ik in Utrecht was en hoorde van Eline dat V&D blijkbaar en verdwenen tijdperk is van het schoolspullen gebeuren schrok ik wel. Want ik dacht echt dat dat dé winkel was van nederland met zoveel succes? Achja, zoals je zegt Flying Tiger en Dille & Kamille zijn zoveel leuker (want niet iedereen haalt het in zijn hoofd om daar te kijken, haha). geen idee of ze die sostrene grene (?) in belgië hebben, ik ga kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaa zelfde struggle. Hema maakte me niet echt enthousiast en toen was de V&D opeens weg. Ik heb net gister een hoop blanco spul ingeslagen om op de DIY tour te gaan :) Maar deze zijn zo leuk, vooral die van de Dillle & Kamille, hoe cute? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hoor sowieso bij de eerste groep! En haal vooral dingen bij de HEMA en Action! Misschien haal ik het volgende keer bij 1 van deze winkels!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Flying Tiger vind ik écht geweldig. Evenals Dille en Kamille trouwens. Bij Pipoos kom ik ook nog wel eens, maar meestal voor de de potloden en dat soort dingen. Hema sla ik trouwens ook nooit over.

  BeantwoordenVerwijderen