Dit is Pasen

26.3.16

Vandaag is het Stille Zaterdag. Dit betekent dat het morgen Eerste Paasdag is. Iedereen is druk in de weer met de laatste voorbereidingen om maar zoveel mogelijk te genieten met Pasen. En met genieten is op zich niets mis, maar als dat alles is?

Vandaag even een wat serieuzere post op mijn blog met het oog op Pasen. Zelf ben ik christelijk en omdat Pasen voor christenen een grote betekenis heeft wil ik daar toch niet aan voorbijgaan. Want wat herdenken we nu? Het heeft in elk geval niets met paashazen, eieren of kuikentjes te maken. Het begint eigenlijk met Kerst. Daar wordt herdacht dat Jezus op de aarde kwam. Waarom dat nodig was? Duizenden jaren geleden had de eerste mens, Adam, een verbond met God verbroken. De straf hierop was dat alle mensen zondig geboren zouden worden om uiteindelijk verloren te gaan. Toch heeft God in Zijn goedheid de Heere Jezus naar de aarde gestuurd om daar te lijden en te sterven voor de mensen die in Hem geloven zodat zij niet verloren hoeven gaan. En dat is nu precies wat we met Pasen herdenken. Of, beter gezegd, met Goede Vrijdag. Met Pasen wordt juist de opstanding van Jezus uit de dood herdacht. Dit klinkt heel wonderlijk, en dat is het ook. Kort na Zijn opstanding is Jezus weer ten hemel gevaren (dit wordt met Hemelvaartsdag herdacht). Door deze komst van Jezus op aarde is het dus mogelijk om na het leven voor altijd bij God te zijn. Onverdiend, want als het aan ons lag was de kloof die er tussen God en ons ligt er altijd gebleven. Die kloof heeft de Heere Jezus overbrugd, door God en de mensen die uit genade in Hem mogen geloven weer bij elkaar te brengen.

Ik hoop dat je het een beetje hebt kunnen volgen. Het is best lastig, omdat sommige lezers denk ik geen idee hebben wat het christelijk geloof inhoudt terwijl anderen zelf christelijk zijn. Ook ben ik geneigd om Bijbelse terminologie te gebruiken dus zocht ik wel eens naar de juiste woorden maar ik hoop dat je het een beetje hebt kunnen begrijpen. Trouwens, een opstanding kunnen wij bijvoorbeeld helemaal niet begrijpen, dat is veel te wonderlijk voor ons verstand. En als je er helemaal niets van snapt, niet afhaken, want God bestaat echt. Laatst was er een filosoof bij ons op school die wetenschappelijke argumenten gaf voor het bestaan van God, heel interessant! O ja, stuur me gerust een mailtje met alle vragen die je maar hebt, ik probeer ze met alle liefde te beantwoorden.

Nu is mijn allergrootste wens deze Pasen dat jullie uit genade zelf mogen beleven dat die kloof tussen God en jou gedicht wordt.

Goede Paasdagen allemaal!

Love,
Emma

10 reacties

 1. Supermooie post Em! Heel goed om hier bij stil te staan. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi berichtje! Ik ben zelf ook christelijk opgevoed, maar weet nog niet of ik nou geloof of niet haha. toch is het mooi om hier wel bij stil te staan ja :)

  liefs joelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant om te lezen! Ik wist al wel een beetje vaag wat we vieren met Pasen maar het is wel duidelijker zo. Ik geloof zelf niet in God maar vind het wel goed om er in elk geval voor open te staan. Heel fijn paasweekend Emma! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Netjes meid heel veel weten niet eens wat het werkelijk inhoud, ik ben ook christelijk en ben nog nooit een christelijke blogger tegen gekomen die dat liet merken liefs! Fijne Pasen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je Em! Respect hoor, ik had wel eens bedacht om er eens over te schrijven maar nog nooit gedaan. Goed Pasen toegewenst ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven Emma. En ik wens je een heel fijn pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vrolijk Pasen Emma, enne die foto is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi geschreven Emma. Op school heb ik het wel eens geleerd maar heb er nooit echt veel verder over nagedacht. Dankje voor dit mooie artikeltje :) hopelijk heb je Pasen ook heel goed gevierd x

  BeantwoordenVerwijderen