Zo kun je eindeloos kleding combineren

3.2.16We kennen het allemaal wel: je kast hangt vol met kleren, maar toch weet je niet wat je aan moet. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je te vast zit aan bepaalde items die je nooit los van elkaar draagt. Maar juist het mixen van deze items kan weer heel verfrissende, nieuw ogende looks opleveren. In deze post een paar tips voor het mixen en matchen van kledingstukken.

Basics
Hét sleutelwoord voor het combineren van kleding is basic. Investeer in een paar goede basics waar je eindeloze combinaties mee kunt maken. Misschien heb je wel eens gehoord van het French wardrobe systeem, waarbij je met een minimum aan kledingstukken in je kast wel onderling móet gaan combineren. Tessa heeft hier eens een berichtje over geschreven waar je ook regels en een lijst met basiskledingstukken kunt vinden: klik.

Stijlen
Natuurlijk herkent niet iedereen zich in deze minimalistische manier van kleding combineren (lees: moi). Dan is het belangrijk om kledingstukken in verschillende stijlen te hebben. Laat ik een voorbeeld geven. Je hebt een paar sneakers maar je wilt niet al te sportief overkomen, want sportief is natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Als je diezelfde sneakers met een midirok of -jurk combineert, krijg je gelijk al een heel andere look die ook voor nettere gelegenheden geschikt is. Zo kun je met heel veel kledingstukken aan de slag om ze een totaal andere look te geven.

Kleuren
Verder is het belangrijk om te weten wat voor kleuren je het liefst draagt. Of misschien draag je juist graag zwart-witte items, dat is helemaal makkelijk combineren. Zorg wel dat je geprinte en effen kledingstukken in evenwicht blijven zodat je onderling kunt combineren voor een telkens weer verfrissende outfit. Als je weet welke kleuren je graag draagt, kun je daar de rest op afstemmen en zorgen dat alles zoveel mogelijk bij elkaar past. Evenwicht is heel belangrijk in een kledingkast.

Ik heb een paar dingen genoemd die heel belangrijk zijn: het combineren van basiskledingstukken, verschillende stijlen en niet te vergeten evenwicht in een kledingkast qua printjes en kleuren. Als je dit bij je volgende aankopen in je achterhoofd houdt, moet het goedkomen!

Heb jij veel moeite met kleding combineren?

Love,
Emma

17 reacties

 1. Wat een super artikeltje! Hele goeie tips. Ik sta 's avonds laat soms ook zo lang voor m'n kast om een outfit uit te zoeken voor de volgende dag. Vrij irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk artikeltje :) ik worstel nog vaak om de juiste outfit te vinden, maar nu zal het zeker wel lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik struggle hier elke dag mee! Elke ochtend als ik voor de kleerkast sta verlies ik zóveel tijd gewoon omdat ik niet weet wat ik aanmoet! Fijne tips Emma!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tips! Ik heb er regelmatig moeite mee ja, dan denk ik dat ik alle combinaties al wel gehad heb, en dan weet ik écht niet wat voor combinatie ik nu weer moet maken. Maar je moet altijd een beetje out-of-the-box denken! Genoeg basics hebben is inderdaad ook handig, daar mag ik er wel wat meer van inslaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips! Ik vind het ook altijd lastig... Ik zou graag wat meer combineren, maar op de een of andere manier lukt dat maar nooit. Dit helpt me wel wat verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tips! Ik struggle hier ook nog zo vaak mee, meh. Het probleempje van teveel kleren, je snapt me wel ;) Het scheelt trouwens zoveel als je weet wat je eigen stijl is, hihi. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor de handige tips! Zelf heb ik altijd veel moeite met een leuke outfit kiezen. En dat is ook de reden dat ik het altijd al de avond van tevoren doe, want als mijn outfit ´s morgens zou uitkiezen, dan zou ik echt in tijdnood komen. Wat ik trouwens sinds kort doe is dat ik een mapje op mijn telefoon heb aangemaakt en als ik dan een leuke outfit aan heb, maak ik er een foto van en verplaats ik de foto naar dat mapje. En als ik dan eens geen idee heb wat ik moet aantrekken, kijk ik gewoon even in dat mapje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 's Avonds je kleren uitzoeken is echt een must als je 's ochtends als een halfzieke schildpad uit bed komt strompelen.. Wat een goed idee zeg, zo'n mapje! :)

   Verwijderen
 8. Handige tips! Zelf ben ik meer van het motto 'less is more', gewoon lekker basic! Ik moet maar eens weer wat nieuwe items shoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel handig ! Vind het soms nog wel eens lastig om in te schatten wat er het beste bij elkaar past.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet vooral meer basics hebben zodat ik meer kan matchen. Ik koop altijd een heleboel statement items die dan maar met één dingetje kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handige tips, vooral basic items vind ik altijd erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo leuk om te lezen! Vooral heel slim om verschillende stijlen te kopen zodat je eindeloos kunt combineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hele handige tips om te combineren! Met een aantal basis items kun je inderdaad alles combineren

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een handige tips! Ik heb zoveeel dingen die ik eigenlijk nooit aan doe, misschien moet ik ze inderdaad maar eens anders gaan combineren :) Liefs, Nina

  BeantwoordenVerwijderen