Sweet sixteen! • mijn voornemens voor dit nieuwe (levens)jaar

30.12.15

Vandaag is de dag dat jullie allemaal schaamteloos taartjes naar binnen mogen werken, want ik ben jarig! Zestien jaar word ik alweer. Ik houd nooit zo van terugblikken en recaps, dus we gaan alvast moed verzamelen voor 2016.


Stiekem is het alweer een dag geleden dat ik jarig was, maar nevermind. Het was een dag vol gezelligheid, eten en ballonnen en nu is het tijd om me voor te bereiden op 2016. Want binnen afzienbare tijd is het alweer zover, zo snel!

En nu, dames en heren, is het historische moment daar. Ik die voormalig wars was van alles wat op goede voornemens leek, ga een aantal doelen op een rijtje zetten. Want als er iets is wat ik het afgelopen jaar heb ik geleerd is dat ik een stok achter de deur moet hebben als ik productief wil zijn. Dus daar gaan we.


Vijf Engelse boeken lezen
Voor mijn verjaardag heb ik er drie gekregen, dus dat is een goed begin. Sowieso wil ik meer lezen, dus dan kan ik dat net zo goed in het Engels doen. ;)
Eerst denken, dan praten
Het is maar al te vaak zo dat ik begin te praten voordat ik nadenk wat ik eigenlijk zeg. Soms zeg ik dan dingen die ik beter niet had kunnen zeggen, dus dit jaar probeer ik eraan te werken.
Een bijbaan vinden
Werk vinden dat bij me past blijkt erg lastig te zijn. Misschien heb ik wel te hoge ambities om te denken dat ik met schrijven iets kan verdienen, maar ik wil het wel proberen. En al helemaal na nare ervaringen te hebben gehad als vakkenvuller.
Bloggers ontmoeten
Er zijn zoveel leuke mensen die ik graag eens zou ontmoeten. Dit jaar wil ik dat echt eens doen, who's in? ;)

Het boek 'Een vraag per dag' bijhouden
Dit boek heb ik gekregen voor mijn verjaardag en omdat ik altijd faal in dagboeken bijhouden is dit een leuk alternatief. Elke dag een simpele vraag beantwoorden moet kunnen. Het leukste is als je dit meerdere jaren volhoudt zodat je verschillen kunt zien door de jaren heen.
Overgaan naar 6 VWO
Als ik een beetje m'n best doe moet dit lukken, toch?!
Mijn blog en fotografie blijven ontwikkelen
Elke keer weer nieuwe dingen leren en toepassen, dat is wat ik wil dit jaar. Mezelf uitdagen om steeds beter te worden met mijn blog en ook in het fotograferen.
Lief doen
Zo veel mogelijk aardig doen tegen iedereen, het kost je niks. Deze wereld vol haat en oorlogen heeft een beetje liefheid nodig.

Het voelt best wel fijn om alles op een rijtje te zetten en ik ga mijn best doen om alles vol te houden. Ik spreek jullie niet meer voor het nieuwe jaar, dus ik wens jullie allemaal een heel fijne jaarwisseling toe!

Heb jij al voornemens voor 2016?


Love,
Emma


27 reacties

 1. Oke I'm in...kom maar op met dat meeten! Zit je nu al in VWO5? Ik word augustus 16 en ik ga pas volgend jaar naar VWO5...hoop ik dan. Ik zou ook graag een toffe bijbaan willen, maar het is gewoon lastig. Voorlopig dus maar vakkenvullen voor mij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa leuk! Haha dat komt omdat ik op de basisschool een groep heb overgeslagen. ;)

   Verwijderen
 2. Engelse boeken zijn inderdaad leuk om te lezen, het origineel is over het algemeen beter dan de vertaling :) En hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkige verjaardag!!! Wat een toffe voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé hoe leuk, dat vraagje per dag! Ik heb iets gelijkaardigs, maar dan zonder vragen ;) Gewoon elke dag een lijntje schrijven, of toch proberen! Met lief zijn is inderdaad nog nooit iemand doodgegaan, dus dat vind ik een heel fijn doel. Hopelijk had je een superleuke verjaardag! En alvast een mooie jaarwisseling gewenst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd nog met je verjaardag, Emma! Een nare ervaring als vakkenvuller, mweh, je werkte toch bij de kruidvat? Ik werk daar momenteel als vakkenvuller (dankzij jou, waarschijnlijk zonder dat je het weet :)) en kan me er wel iets bij voorstellen. Nou, goed, ik hoop dat je snel iets beters vindt. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Nienke! Ja dat klopt. Dat ik weggegaan ben komt voornamelijk door de bazin, ik kon daar niet meer tegen. Hopelijk houd jij het wel een beetje vol!

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd en ook alvast een fijn 2016! Ik heb nog niet echt goede voornemens, wel een doel en dat is mijn diploma halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jahaa, wij gingen meeten he. ;) Goeie voornemens hoor Em! Hoop dat ze gaan slagen en dat taartjes eten had ik ook in mn hoofd gehouden gisteren bij de high tea haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jahaa sowieso! En taartjes eten is wel een voornemen, maar of 'ie goed is.. ;)

   Verwijderen
 8. Oh, je was gister jarig dan? Waarom zeg je dat niet, dan had ik je op de dag zelf gelukkige verjaardag kunnen wensen! (: Een vraag per dag, dat lijkt een beetje op een boekje dat ik heb: one line a day. Da's ook dat je elke dag wat moet krabbelen, 5 jaar lang. Voorlopig houd ik het vol, dus als jij het kan, kan jij het ook. Ik babbel ook voordat ik echt nadenk, dat gevoel wanneer je je mond voorbij praat, pfoe. Niet leuk! En ik wil je wel ontmoeten, maar de afstand is echt véél te groot. :(( Fijne jaarwisseling en geniet van het 16 zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het op Instagram laten weten, maar dat heb je waarschijnlijk net gemist dan! Dat lijkt er inderdaad wel een beetje op ja, ik wil het echt graag vol gaan houden. Ja echt balen van de afstand inderdaad! :( Dankjewel en jij ook een fijne jaarwisseling!

   Verwijderen
 9. Nog gefeliciteerd Emma! :) Ik ging laatst ook naar een baantje wat iets met schrijven te maken had zoeken, maar het is echt onmogelijk om zonder een opleiding communicatie/journalistiek iets soortgelijks te doen, helaas. Maar wie weet vind jij iets!! :)

  Ik begin in 2015 aan mijn derde jaar van Q&A a day, de Engelse en originele versie dus. Het is zó leuk om te lezen hoe ik twee (of bijna drie) jaar geleden over bepaalde dingen dacht, echt invullen dus! (Ik vul elke dag het antwoord in voordat ik naar bed ga, het is binnen twee minuutjes gedaan en zo leuk!) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Dat vrees ik ook inderdaad, maar we geven nog niet op! :')
   Oh wat leuk, ja dat is wel een goed idee, om er echt een routine van te maken!

   Verwijderen
 10. Gefeliciteeerd Emma! En wat een mooie voornemens, vooral de laatste vind ik heel mooi en is ook mijn doel. Hele fijne jaarwisseling ook! X (en ik wil je graag ontmoeten in 2016, hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een super gelukkige verjaardag! Ik hoop dat al je wensen, dromen en doelen mogen uitkomen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I'm in voor de meeting! Alleen jammer dat je in Nederland woont, maar hé, misschien vinden we daar wel iets op? haha! Ik wens je alvast een hele fijne verjaardag toe. En wat een prachtige doelen heb je neergeschreven. Het doel 'Eerst denken en dan praten' vind ik erg van toepassing bij mij. Maar dat komt eerder door de stress dat ik de laatste tijd een flapuit ben geworden.. :) Hopelijk kan je je goede voornemens waarmaken! Maar dat zien we volgend jaar dan wel weer.. dag per dag, nietwaar? :) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke voornemens!
  Krijg er zelf helemaal inspiratie van. Ik denk dat ik ook maar eens een lijstje ga maken op deze laatste dag van 2015!
  Gelukkig nieuwjaar Emma!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog gefeliciteeerd!! Ik ben wel in voor zo'n meeting, lijkt me echt supergezellig! Kunnen we lekker samen shameless die taartje eten :) Ik ga ook strijden voor een bijbaantje, lijkt me zó handig en super leuk natuurlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk boek! Nog gefeliciteerd en veel succes met je voornemens :). X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hele goede voornemens Emma! Ik wil vooral vechten tegen mijn ziekte en heel veel leuke dingen gaan doen om alles in te halen wat ik niet heb kunnen doen. Bloggers ontmoeten staat ook op mijn lijstje! Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb de traditie om mensen altijd te laat te feliciteren, haha. Maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je niet alleen een topdag hebt gehad, maar vooral ook dat er nog veel topdagen voor je volgen. Maak er een mooie van en ga voor je goede voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sorry Emma voor het late feliciteren! ): NOG GEFELICITEERD!!!!!!!!!!! Ik wil ook bloggers gaan meeten. En je ''Eerst denken, dan praten doel'' moet ik ook toepassen. Soms denk ik: waarom zeg ik dit?! Fijne 2016 alvast Emma en nog gefeliciteerd! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Happy late birthday lieve EMMA!!!!!! GEFELICITEERD!!!! Wij moeten ook een keertje meeten vind ik! Ik ben trouwens wel benieuwd welke Engelse boeken je uiteindelijk hebt gekregen! Ik wil ook meer Engelse boeken gaan lezen, al betwijfel ik of dat gaat lukken want ik heb dagelijks zoveel leuke blogjes in mijn Bloglovin' overzicht staan dat ik liever dat lees haha! Ik heb ook dat boek "Elke dag een vraag" vorig jaar in begonnen en gestopt in februari haha, ik hoop het nu weer op te kunnen pakken ;)
  In ieder geval heel veel geluk met je nieuwe leeftijd en in dit nieuwe jaar! Ik wens je het allerbeste toe! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een goede voornemens zeg! In 2016 wil ik ook meer gaan lezen. En dan eigenlijk ook in het Engels, aangezien ik alleen maar Engelse boeken lees. Ook ga ik deze maand eindelijk een spiegelreflexcamera kopen, waar ik echt zoveel zin in heb, en ga ik me dus ook wat meer verdiepen in fotografie. En nog even over de meeting, I'm in! Andere bloggers ontmoeten is altijd leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen