Questioning everything

8.12.15

Heb je dat ook wel eens, dat je je van die heel random dingen afvraagt? Ik wel, en in deze post zet ik er een paar op het virtuele papier. Heb ik gelijk een excuus om deze foto's te plaatsen, die ik in een studieontwijkende bui gemaakt had.

❅ Zou er een ander woord zijn voor synoniem? Vast wel hihi. Ik heb het even opgezocht (want nu moet ik het weten ook) en er staat 'gelijkbetekenend'. Tja, eigenlijk ook gewoon de betekenis van synoniem.
❅ Soms, als je bijna slaapt, heb je opeens het gevoel dat je heel diep valt en dan schrik je helemaal wakker. Waarvoor heb je dat gevoel? Ik vind het best wel eng eigenlijk.
❅ Waarom heb ik ruim 1000 views op dit artikel? Ik bedoel, dat is een enorm record voor mij. Ik verdiep me nooit in dingen als SEO en zoekmachineoptimalisatie (hoe lang is dit woord?!) dus ik snap echt niet waar die views vandaan komen. Als het nu een of ander handig artikel was, maar nee, allesbehalve dat.

❅ Waar is een schoolfotograaf voor nodig? We maken genoeg selfies of hebben in ieder geval genoeg foto's van onszelf en let's be honest: wanneer gebruik je die foto's nu daadwerkelijk? Inderdaad, nooit.
❅ Hoe zou het zijn als ik iemand anders was die met mij omging, wat zou ik dan vinden van mezelf? Dit vraag ik me echt heel vaak af, het lijkt me zo vreemd om met 'mij' om te gaan... 
❅ Waarom zijn er zoveel minder fijne verplichte vakken op school en hoeven mensen die goed zijn in bijvoorbeeld wiskunde niet verplicht creatieve vakken te volgen? (Die zijn er trouwens amper, ugh) Over school kan ik echt een hele tijd doorgaan, maar gelukkig bestaat er dan nog iets als muziek. Deze donderdag houden we een kerstconcert en het is zo leuk! Ja, muziek is iets wat me oprecht blij maakt.

❅ Hoe doet een blinde boodschappen in de supermarkt? Stel je voor dat hij een doosje kipsalade wil, hoe weet hij dat hij geen rundvleessalade vastheeft? Of misschien wel een bakje margarine? Geen flauw idee hoe ze dat doen. Ook zoiets: hoe leren dove mensen praten? Ze kunnen toch niet iemand napraten, want dat horen ze niet. Toch kunnen ze op de een of andere manier gewoon praten...
❅ Er zijn van die mensen, die zitten op school, hebben een blog en een YouTube kanaal en alles wordt perfect onderhouden. HOE DAN?! Ik heb al veel moeite om twee keer per week iets op m'n blog te plaatsen. Niet dat ik het een ramp vind als dat niet gebeurt, jullie merken er toch niet zo veel van (hoop ik). ;) Je zult maar de inspiratie en tijd vinden om elke keer maar weer productief te zijn. Petje af.
❅ Hoe moeten mensen in de Middeleeuwen met slechte ogen geleefd hebben? Je had toen nog geen brillen (voor zover ik weet), dus waren ze toen halfblind of liepen ze altijd met hoofdpijn en zere ogen rond? We zullen het nooit weten, maar ik ben maar wat blij dat ze zulke rare dingen als brillen uitgevonden hebben. Het is zelfs zo erg dat ik me zonder bril niet compleet voel. Maar wat wil je ook als er al tien jaar eentje aan je hoofd gekleefd zit.


Lekker veel random geklets over niks in deze post, maar dat vind ik wel leuk eigenlijk. Gewoon lekker typen wat in me op komt waardoor een aanvankelijk korte post toch nog aardig lang wordt.

Wat vraag jij je wel eens af?

Love,
Emma

18 reacties

 1. Hee wowie, staat er echt 'Emma' op dat oude boek? Superleuk! Haha :D Wat een mooi artikel trouwens, dit zijn inderdaad dingen die ik me ook soms afvraag. Wel grappig, dat synoniem voor synoniem ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat heb je goed gezien inderdaad! Het boek heet Emma en het is geschreven door Jane Austen :)

   Verwijderen
  2. Haha dat rare gevoel, als je bijna slaapt en dan valt, komt doordat je hersenen slapen en je lichaam nog niet (of andersom)

   Verwijderen
 2. Jup, en die mensen blijken dan ook nog een sociaal leven te hebben. En ik zit hier helemaal vermoeid met nog niet alles gedaan van: hoe dan?! Maar gelukkig hou ik bloggen bij een hobby, ik zie er niet echt verplichtingen in. Prachtig boek trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha leuk geschreven ;) ik heb ook wel eens van die momenten ja!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit zijn echt van die dingen die mij bezig kunnen houden in mijn hoofd. Dat wakker schrikken als je in slaap valt vind ik ook best eng.
  Trouwens ik heb een baantje in een supermarkt en elke zaterdag komt er een (bijna) blinde man en dan is er altijd een van de medewerkers die hem helpt met boodschappen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja dat zal wel, dan doen medewekers van de supermarkt dat gewoon voor hem. Het lijkt me wel ontzettend lastig om zo afhankelijk te moeten zijn!

   Verwijderen
 5. Ik heb ook super veel van dat soort random vragen in m'n hoofd (was ook al van plan er een lijstje van te maken en online te gooien, haha!), hoeveel dichte pistachenootjes gemiddeld in een zakje zitten bijvoorbeeld. Enneh, dat met de doven, ik zou het moeten kunnen beantwoorden want ik doe er soort van mijn PWS over én mijn zusje is doof. Dat stukje theorie voor m'n PWS moet ik alleen nog schrijven, maar bij Madelief was het geloof ik een kwestie van heel veel oefenen met een logopediste. Heel goed kijken, liplezen en vervolgens napraten, en het ligt er natuurlijk ook maar net aan hoeveel gehoorverlies je hebt.... Okay, lange comment maargoed. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh interessant dat je daar je PWS over doet! Liplezen inderdaad, dat hoor je ook wel eens. Heel intensief denk ik als je zo moet leren praten!

   Verwijderen
 6. Haha, super origineel! Ik denk soms ook na over de meest random dingen! Ik snap ook niet hoe sommige bloggers alles kunnen combineren! En ik zou graag ook graag willen weten wat ik van mezelf zou vinden als ik iemand anders was!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ugh...wat een heerlijke geramble Em. Ik heb er weer van genoten. Dat valgevoel tijdens je slaap had ik het laatst nog over met een vriendin. Ik heb dat ook heel vaak. Elle had laatst een artikel over een zogenaamde veklaring van veel voorkomende dromen. Deze val-gevoel-droom betekent dat je bang bent controle te verliezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, over sommige dingen die je noemt heb ik inderdaad nog nooit nagedacht. Met jezelf omgaan is haast niet voor te stellen. En inderdaad die mensen die alles tegelijk kunnen onderhouden, respect. Toffe foto's heb je trouwens gemaakt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aaaah zo'n fijn artikel dit! Ik wist trouwens waarom we wel eens zo'n soort schok krijgen als we bijna in slaap vallen, iets met oerinstinct ofzo haha. Ik vind het zelf btw heel jammer dat we geen schoolfotograaf hebben gehad op het MBO, leek me heel tof om te zien hoe iedereen veranderd is de afgelopen jaren en niet door middel van selfies haha. Ik weet ook echt niet hoe bloggers, youtube, school, schrijven, fotograferen, events, mails allemaal kunnen bijhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk artikel. Er staan ook vragen in die ik mij ook regelmatig stel. Dat vallen voor het in slaap vallen vraag ik mij ook vaak af waar dat vandaan komt. En hoe een blind persoon boodschappen doet heb ik mij ook weleens afgevraagd. Ik weet niet beter dan dat ze vaak iemand meenemen of in de winkel iemand vragen om te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja die schoolfotograaf. En ja bloggers. Ja agree helemaal. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vraag me ook wel eens af hoe het zou zijn als ik iemand anders was die met mij omging. Hier ben ik best wel nieuwsgierig naar. Verder had ik ook altijd een hekel aan de schoolfotograaf en alle foto's waren altijd stom, maar achteraf ben ik toch wel blij dat ik die foto's heb en dat ze elk jaar genomen werden. Voor later is het wel leuk om terug te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als echte brildrager, heb ik me de vraag hoe mensen vroeger met oogafwijking hebben geleefd al vreselijk vaak afgevraagd. Ik bedoel: hoe dan? Als ik zonder bril al zo goed als blind ben, hoe konden de mensen vroeger dan zien? Ik ben er nog steeds niet over uit..

  Verder vraag ik me af of ik er geweest zou zijn als de zaadcel van mijn vader een andere zaadcel was geweest (of is dit te gek om te delen?). Zou ik dan een andere versie van mezelf geweest zijn? Of bestond ik dan niet? Echt waar: hier kan ik uren over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen