Waar ik deze week uithing

8.8.15

Duitse harde broodjes, foto's maken met golden hour, picknicken, pittoreske dorpjes bezoeken, varen over en zwemmen bij de Moezel, veel pizza en groene bergen: dat is mijn weekje Duitsland in een notendop.


Afgelopen week was ik in Cochem, een prachtig stadje aan de Moezel. Ik heb zoveel foto's gemaakt dat mijn SD-kaart vol zat, dat is me nog nooit gebeurd. Dit belooft een lange post te worden, dus ga er lekker voor zitten en hopelijk geniet je er net zoveel van als ik.

Eerste indruk

 
Vrijdag kwamen we na vijf uur in de auto aan en werden we gelijk al verwend met een prachtige zonsondergang. Ons huisje zat op een mooie plek waar je de zon heel mooi onder kon zien gaan. Zaterdags waren we ergens verkeerd gereden waardoor we op deze plek belandden! Van de burcht heb ik nog veel meer foto's, vanuit allerlei perspectieven...

Cochem


Maandag was het tijd om Cochem te verkennen. We waren zeker niet de enige toeristen maar dat maakt niet uit, het is een prachtig stadje. Uiteindelijk ploften we met verhitte gezichten neer bij een schaduwplekje waar we patat haalden. Met paprikapoeder erop, jumm!


Rondvaart over de Moezel  
Dinsdagochtend begon de dag met mist, wat net rook leek dat uit de bergen opsteeg. Voor de rest regende het, maar aan het eind van de middag werd het droog en besloten we met een rondvaartboot mee te gaan. Die voer ons langs de mooiste plekjes en ik zat onophoudelijk foto's te maken. Toen even later de zon begon te schijnen gaf dat helemaal een magisch effect, deze tocht was puur genieten! En hoe schattig zijn al die gekleurde huisjes?

Stoeltjeslift

 
Het was nog vroeg in de ochtend toen we met de stoeltjeslift omhoog zoefden. We hadden geen grootse plannen, maar zo boven op de berg hadden we een geweldig uitzicht. Even later liepen we nog iets omhoog, maar dat was niet zo'n goed idee met de hakken die ik aanhad dus ik trok ze maar uit. Ik had geen zin om net zoals m'n broertje naar beneden te roetsjen (gelukkig is hij er met een paar schrammen vanaf gekomen).

Golden hour
Woensdagavond scheen de zon zo mooi precies voor ons huisje dat ik het niet kon laten om foto's te maken. M'n zusje poseerde en later maakte ze nog foto's van mij. Die laatste is zo raar dat 'ie grappig is, precies die lens flare op m'n ogen...

Ediger-Eller De volgende ochtend aten we op een prachtig stil plekje met uitzicht op twee dorpjes bij de Moezel: Ediger en Eller. Toen we even later door alle haarspeldbochten naar beneden reden zagen we een dorpje waar het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan: je waant je er eeuwen terug. Allemaal schattige, fotogenieke maar ook oude huisjes, karretjes en zelfs nog een boertje met zijn trekker. Hij was een deur aan het repareren, zei hij. Druiven groeien er overal en op een huis staat dan ook niet voor niets: 'Die Krone Der Mosel ist der Wein.'
Donderdagmiddag hebben we nog heerlijk gezwommen in een zwembad waarvan ik vurig wenste dat ik die kon teleporteren naar mijn woonplaats. Liefst met uitzicht.

Vrijdagochtend vertrokken we alweer en nu kan ik alleen maar met een vleugje heimwee terugkijken op een geweldige week!

Ben jij wel eens in Cochem geweest?

Love,
Emma

14 reacties

 1. Wauw Em, je foto's zijn echt prachtig! Ziet eruit als een hele leuke week! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw dit zijn echt onwijs mooie foto's, vooral bij de zonsondergang! Prachtig <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw al die foto's Emma! En je hele SD kaart vol? Hoeveel heb je er niet geschoten? Je hebt veel foto's aan ons laten zien en ze zijn stuk voor stuk prachtig. Je witte t-shirt met 'just smile girl' is echt leuk! Waar komt die vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er stonden 1200 foto's op haha! (Ik heb een 32 GB kaart maar omdat ik in RAW schiet zijn de foto's heel groot.) Met het shirt komt nog een outfitpost online, maar hij komt van Zara. :) Liefs!

   Verwijderen
 4. Wow, je hebt echt heel mooie foto's gemaakt! Ik ben twee jaar geleden in Cochem geweest, ik herkende de stoeltjeslift nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wooooow, wat een foto's heb je genomen! En die foto's van the golden hour zijn pracht-ig! Erg leuk de voorlaatste ervan, en die laatste is zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf ben ik daar nog nooit geweest, maar aan al je mooie foto's te zien krijg ik wel zin om daar heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's! Die met dat mooie licht zijn zo vet! Heel leuk om te zien, want ik ging daar vroeger altijd heen. Jeugdsentiment haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Cochem vind ik echt een gezellige en leuke stad. :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat een prachtige foto's! Die foto's van het gouden uur zijn echt heel tof. Prachtig landschap! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. die golden hour foto's zijn echt prachtig! Op de een of andere manier mis ik altijd dit uurtje, bammer...
  Liefs Nina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke foto's allemaal! De golden hour foto's zijn zo mooi! Klinkt als een fijne vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat maak je prachtige foto's zeg! I love it. Vooral die op the golden hour.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super mooie foto's! Wat is het daar groen zeg! Ik vind je T-shirt met 'Just Smile Girl' erop echt super leuk. De foto's met de zonsondergang erop denk ik het mooist! Aan de foto's te zien heb je het heerlijk gehad!

  BeantwoordenVerwijderen