Abstract doen met mijn nieuwe lens

29.7.15


Eindelijk kan ik 'm van mijn wishlist afstrepen: de 50 mm lens 1.8. Natuurlijk was ik gelijk een paar uur zoet met het speeltje en hier laat ik de eerste resultaten zien.

 
Ik merk dat ik het de laatste tijd leuk vind om abstracte foto's te maken van gewone, alledaagse dingen. Zodat er opeens een mooie bokeh of ander leuk effect ontstaat. En waarmee kun je dat beter doen dan de 50 mm lens? Ook schaduwen (de zon is m'n best friend) en sluitertijd zijn leuke dingen om mee te spelen. Anyway, kijk lekker mee!


Het was niet compleet zonder cacti, dus bij deze. Zien jullie hoe ze groeien, die eerste krijgt lichtgroene uitlopers yaay cactimama zorgt goed voor ze! ;)

Wat vind jij van abstracte fotografie?

Love,
Emma

19 reacties

 1. Moooi! Foto's maken van alledaagse dingen is stiekem ook wel heeeel erg leuk. Het geeft je zo'n andere blik :) . Ineens valt je op hoe mooi je theekop staat of hoe prachtig iemand zijn haar naar achteren kamt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het zelf ook al ontdekt, dat mijn cactussen groeien! Echt vet leuk om te zien, haha. (Ik dacht eerst dat hij doodging, maar toen merkte ik plots dat er een stuk cactus kwam erbovenop, yay!) En hoe heb je die foto gedaan, waar je eerst rechtop staat en dan weer bukt? Wil je me dat geheimpje vertellen? (: Ze zijn erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa dat dacht ik eerst ook, superleuk! Haha ja hoor, het geheimpje is een lange sluitertijd en ik stond eerst gebukt en ging in die tijd rechtop staan, heel simpel! Eigenlijk wilde ik zwaaiende haren zien maar dit kwam eruit haha, ook leuk. ;) Liefs!

   Verwijderen
 3. Super mooie foto's Emma! Die bokeh foto's zijn echt heel mooi. Leuk om te zien hoe je met je foto's kunt spelen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die effecten kunnen vaak hele leuke plaatjes opleveren, ga vooral zo door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow wat een mooie foto's. Ja cactusjes zijn ook echt heel leuk!
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's! Die effecten kunnen inderdaad voor mooie resultaten zorgen. En yaaaaas cactusjes! Wat zijn zo toch leuk en mooi en schattig en leuk. Zelf heb ik er weer één aan mijn collectie toegevoegd, haha. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW, súper vet! Dat wil ik ook kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, het zijn echt heel mooie en speciale foto's! Super leuk dit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou van dit stijltje, heel mooi Em <3 Ik ben jaloers op jouw camera haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die lens wil ik zo graag, maar lenzen zijn zo duur :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's zeg, vooral de laatste <3 De 50mm lens staat hoog op mijn lijstje! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het ziet er echt superleuk uit! Spelen met de sluitertijden en dergelijke is altijd leuk, en je bent er inderdaad een paar uurtjes zoet mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg gaaf!! Leuk dat deze foto's anders zijn dan anders, haha.

  Lov.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heee, ik ben een nieuwe blogger (beatsofourmind.blogspot.nl) en ik kom even kijken op jouw blog. Dat zijn hele gave foto's! Ik heb laats met mijn zusje foto's gemaakt van bellenblaas-bellen. Dan krijg je echt zo'n kleurenexplosie in die bel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk dat je eindelijk de 50 mm lens hebt! Deze staat ook echt al super lang op mijn verlanglijstje,.. laten we zeggen dat ik niet zo'n goede spaarder ben, oeps.. En wat een superleuke foto's heb jij gemaakt! Ik vind abstracte foto's echt wel mooi hoor. En oh, leuk dat je cactussen aan het groeien zijn! Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superleuke foto's met je 50mm-lens! Nu kriebelen m'n vingers om er ook wat te gaan maken, dat is echt mijn allerliefste fotolens. Leuke blog heb je :)

  BeantwoordenVerwijderen