Nu het bijna vakantie is ga ik over school praten

20.6.15
Over school praten, ik doe niets liever. Dûhh. Nee maar even zonder gekheid, school is momenteel wel een groot ding in mijn leven, want hoewel het bijna vakantie is voelt het nog lang niet zo. De komende twee weken bestaat mijn leven uit toetsen en daar word ik niet bepaald blij van. Rustig, ik ga geen post vullen met mijn gezeur, maar met My School Story Tag. Ik ben getagd door Rieneke en Klaske, thanks meiden.


Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 15 en natuurlijk zit ik dan nog op school. 

Welk niveau(s) heb je gedaan?
De vierde klas van het vwo is bijna verleden tijd voor mij.

Vind je school leuk?
Ja, opzich wel, vooral omdat het gezellig is. Ik heb er ook nooit echt een hekel aan gehad om naar school te gaan, behalve als de vakantie net afgelopen was... Maar wat zou school zonder huiswerk heerlijk zijn! :')

Wat vind je het leukste vak op school?
Muziek! Op veel scholen wordt dat niet aangeboden in de bovenbouw, maar bij ons gelukkig wel. Het is zo leuk, vooral de zanglessen en concertjes geven. De theorie is wel eens lastig, maar dan blijft het alsnog een geweldig vak. Lekker samen muziek maken, leuker kan toch niet?


Wat vind je het stomste vak op school?
Gym. Ik kan het niet en ik vind het niet leuk omdat ik het niet kan. Ik heb er dan ook geen problemen mee om sportloos door het leven te gaan. Maar weet je wat ze nu hebben verzonnen? Een outdoordag. Woensdag. Wish me luck met vlotten bouwen en tijgeren en vies en nat worden. Ik heb er wel een piepklein beetje zin in hoor.

Hoe laat sta je op om naar school te gaan?
Als ik het eerste uur moet beginnen kwart over zes/half zeven. Tien over zeven vertrek ik en ik vind het fijn om lekker rustig op te starten. Tot je je drie kwartier verslaapt, maar daar praten we maar niet over... 

Hoe ga je naar school? Fiets, bus, etc.
Op de fiets! Heel soms, als het erg slecht weer is met de auto of trein. Maar het liefst fiets ik het uurtje naar school. Lees hier meer over mijn fietstocht!
 
Wat voor schooltas gebruik je?
Een zwarte schoudertas van Six. Het is geen officiële schooltas maar hij doet het prima! Genoeg ruimte en hij ziet er ook gewoon leuk uit.

Welke beautyproducten zitten altijd in jouw schooltas?
In mijn etui zit altijd een lippenbalsem, van Hema. Ik smeer 'm echt altijd op mijn lippen. Er bestaat toch zoiets als verslaafd raken aan lippenbalsem? Daar heb ik denk ik wel een beetje last van, want ook 's zomers heb ik altijd het gevoel droge lippen te hebben...


Wat voor agenda heb je?
Een niet zo fancy, verplichte schoolagenda. Maar ik kijk er haast nooit in, bijna alles staat namelijk op internet.

Wat is jouw grootste schoolblooper?
Ik weet er één, maar die is zo erg dat ik die niet op internet ga zetten haha. Verder blooper ik de hele dag door maar dat zijn van die minibloopers die ik zelf nog het ergst vind. En ik word snel rood, dat is stom.

Wat doe je als de les saai is?
Niks. Of slapen. Of een beetje in mijn schrift tekenen en schrijven. Of kletsen.

Wie is jouw favoriete docent en waarom?
Is het raar als ik zeg dat ik daar nog nooit over na heb gedacht? Ik weet het eigenlijk niet zo goed, ik denk mijn muziekdocent, met hem kan ik altijd wel goed opschieten.

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
Eigenlijk is het een heel verdrietig verhaaltje. Ik moest nakomen bij de conciërge en ik moest schrijven. Op een gegeven moment komt daar een tekendocent aan die zegt of ik wat voor hem wil doen. Natuurlijk. Dus toen mocht ik de wasbak bij tekenen schoon gaan maken die vol lag met vieze kwasten, paletten en bekertjes. Die kraan spetterde heel erg en voor dat ik het wist zat mijn nieuwe gele rok (ja, deze) onder de verfspetters en nu kan het er niet meer uit worden gewassen.

Ik heb ook wel leuke verhaaltjes hoor, over een docent die een hardloopdate met me wilde, dat er bijna altijd in mijn huiswerk-van-een-ander-vak-truc wordt getrapt en dat bij de andere klas mensen zich verkleedden als gothic voor een presentatie wat er geweldig uit zag.

Wat word je nadat je school hebt afgemaakt?
Mijn droom is om docente Engels te worden. Eerst naar Leiden (denk ik) om Engels te studeren wat me ook al ontzettend leuk lijkt. Soms ben ik zo klaar met de middelbare school, maar ja. Later mis je het. Zeggen ze.
 
Eew ik houd niet van die radiostiltes op mijn blog, maar soms moet het. De bevrijding is in zicht gelukkig! Ik tag trouwens niemand in het bijzonder, iedereen is vrij om 'm over te nemen.
 
Wanneer heb jij vakantie? En wat is je grootste schoolblooper?
 
Love,
Emma

24 reacties

 1. Oh zo leuk! Nog even doorzetten en het is vakantie! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Gelukkig nog geen examens hihi... Maar tentamens zijn al erg genoeg! ;)

   Verwijderen
 3. Emma ik geloof ik jou toch eens iets moet gaan vragen *kuch* blooper *kuch*. Je hebt het echt geweldig goed ingevuld daar krijg je toch wel een 10 voor denk ik. xRieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk Emma! Maar je gele rok:( en die ene blooper, ik weet het ghehehe^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk ingevuld ! Succes met de laatste loodjes, het is bijna over! Liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah, leuke tag! Ik neem hem over denk ik! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik haat gym ook echt! Vandaag was mijn laatste les dit jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke vragen en antwoorden! Gym vond ik ook altijd verschrikkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tag om te lezen, ondanks dat het over school gaat haha! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk weer om te lezen. Héé wat leuk dat jij nog muziek hebt. Ik had dat allang niet meer en nu trouwens ook niet. En ik heb ook gelukkig geen gym meer (jeej!). :D Ah, eigenlijk ben ik stiekem toch wel er-rug benieuwd naar jou grootste schoolblooper hoor! Maar zelf zou ik hem ook niet vertellen haha.

  xo Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aahh ik ben jaloers, bij ons is gym gewoon verplicht! Hahaha ik denk het ook niet ;) X

   Verwijderen
 11. Ik vond gym vroeger het leukste vak omdat ik daar hee goed in was haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuke tag Emma! Ik heb je artikels gemist door school, maar dat ga ik nu lekker allemaal op m'n gemakje lezen. Je hebt het leuk ingevuld guurl!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om te lezen! Ik vond muziek vroeger ook het leukst op school. Ik had toen ook zangles, echt te grappig!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb nog nooit van deze tag gehoord, oeps. Ik heb wel een hele leuke agenda, maar die gebruik ik ook nooit. Wel een beetje jammer eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha, omdat het kan! Ik heb deze tag nog nooit gezien, best wel leuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk, ik wist helemaal niet dat deze tag bestond. Echt grappig om dit soort dingen te weten te komen over jou, want dit zijn dingen die normaal niet naar voren komen! Ik kan het ook goed vinden met mijn muziek docent. Echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel leuk om te lezen! Ik vind het nu bijna jammer dat ik net ben afgestudeerd. Hoe je het ook bekijkt, achteraf is het echt de beste tijd van je leven :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, dat ''leuke'' verhaaltje van het schoonmaken bij de wasbak heb ik ook een keer meegemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen