I'm a cowgirl

9.5.15

Hoi!

Ik ben weer terug van een paar daagjes op de Veluwe, wat betekent dat mijn weekje vakantie er - helaas - al bijna opzit! We zaten in een huisje vlakbij het water waardoor je 's avonds de zon heel mooi kon zien ondergaan. Maar ik ga je iets vertellen.


Vroeger, toen ik een klein meisje van zeven was, woonde ik op een boerderij. We hadden er geen kippen, honden of katten, alleen maar koeien. Soms liep ik met m'n vader mee om de koeien op te halen voor het melken, maar verder deed ik niet veel. Ik genoot van de speelruimte, dat wel. Er waren leuke verstopplekjes, vooral dat bosje met grote struiken was favoriet.

Tot op een dag we gingen verhuizen. Toen ik het te horen kreeg wilde ik niet weg. Dan maar bij de nieuwe mensen wonen, dacht ik in mijn opstandigheid. De ruimte met de verstopplekjes, mijn mooie blauwe kamer met schelpendekbed, zou ik alles op moeten offeren? Maar het nieuwe huis werd gebouwd en langzaam wende ik aan het idee. Nu ben ik alleen maar heel blij dat we verhuisd zijn, we wonen nu veel dichterbij de stad.

Maar toch, diep in mijn hart ben ik nog steeds zo'n meisje dat blij wordt van koeien. Kijk nu zelf, wat een mooie rustgevende beesten het zijn! Als ik dichterbij kom met de camera komen ze op me toegelopen en poseren ze als volwaardige modellen. En het maakt hen niet uit of ze de zon op hun kont of op hun kop hebben... Lol.

 


Lijkt het je leuk om op een boerderij te wonen?

Love,
Emma

22 reacties

 1. Ah wat leuk dat je op een boerderij hebt gewoond! Ik zou het zelf ook wel willen, maar dan zou ik paarden willen, want ik heb niet zoveel met koeien^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk dat je woonde op een boerderij! Ik denk dat ik het zelf ook echt geweldig zou vinden! Mijn mama is trouwens zo dol op koeien! Ze vond deze foto's dan ook echt supermooi! En dat zijn ze ook echt! Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is mijn droom om op een boerderij te wonen! Superleuk! Wat een mooie foto's. echt heel leuk :)
  Ik heb het zelf niet zo op dieren, maar zo'n huisje in de natuur lijkt me gewoon mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat sowieso, ik houd ook echt van een mooie omgeving! X

   Verwijderen
 4. Ik ben absoluut geen boerenmeisje en heb absoluut geen groene vingers, maar ik hou wel van dieren! Ik zou wel eens het boerenleven willen meemaken, maar voor altijd? No thanks! :p

  Ps. Ik geef momenteel een box weg. Zin om mee te doen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat een schattige koetjes <3 xo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn vakantie zit er ook alweer bijna op... :( Wat is het licht mooi achter die koeien, leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto's! Echt mooi met die zonsondergang !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat leuk! Een boerderij is altijd iets dat me echt gezellig en fijn leek. Ik hou echt super veel van dieren dus voor mij zou het geen probleem zijn ;) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooie foto's! Koeien zijn zo rustgevend, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik zou ook wel op n boerderij willen wonen ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat je vakantie er (bijna) op zit! Maar echt, ik vind het knap hoe jij zelfs koeien nog fotogeniek kunt krijgen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal ondertussen... Maar dankjewel haha, je moet gewoon het fotogenieke in ze zien en niet alleen maar denken 'oh, lompe beesten'.. ;)

   Verwijderen
 12. Ookal is een boerderij niets voor mij, die foto's zijn wel ontzettend mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's! Ik woon nu een jaartje in een stad maar heb daarvoor altijd op het platteland gewoond. Soms mis ik het nog wel eens! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi geschreven! Ik woon in een oude boerderij, al is het geen boerderij meer. Vroeger stonden er koeien in de ruimte waar we nu tv kunnen kijken en feestjes geven. We noemen het nog wel steeds de 'stal' haha, klinkt raar voor mensen die bij ons komen en het horen. We hebben ook veel speelruimte gehad altijd, vooral op en langs de weg omdat er bijna nooit auto's komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh zo mooi! Ik zou er wel kunnen wonen :)

  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk verhaaltje! Erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie foto's! Het lijkt mij aan de ene kant super leuk! Allemaal leuke diertjes hihi :).

  BeantwoordenVerwijderen