De hipsterblogger checklist

27.5.15

Hi!

Ik had zin om een stereotype te schetsen, waarvan ik de laatste tijd steeds meer voorbij zie komen. Wil je weten of jij een hipsterblogger bent? Dit is dé ultieme hipsterblogger checklist - maar neem het wel met een korreltje zout...

- VINTAGE. Dat is het sleutelwoord. Heel wat items uit je kledingkast haal jij bij de kringloop en je snuffelt de leukste vintage tassen en camera's op. Hoe je het doet, is anderen een raadsel.
- Cd's staan niet in jouw woordenboek. Nee, jij draait je muziek op vinyl. Liefst platen van een vlooienmarkt natuurlijk.
- Camera's zijn ook een ding. Voor een digitale spiegelreflex haal jij je neus op, je houdt het liever analoog. Of nog beter, polaroid camera's. De babyblauwe instaX bijvoorbeeld, maar als je nog meer hipster wilt doen is 'tie vintage. Hoe kan het ook anders.
 
- Cactussen? Nee joh, cacti. Het liefst ga je elke week naar Ikea of Intratuin om je voorraad fotogenieke maar o zo prikkelbare vrienden aan te vullen. (Oké oké, ook ik ben gezwicht. Ondanks de pijn de ze me aandoen geef ik ze liefde. In de vorm van foto's dan, de verzorging laat te wensen over. Sorry!)
- Je hebt een penpal aan wie je handgeschreven - met het perfecte sierlijke handschrift - brieven stuurt. Beter gezegd, kunstwerkjes. Compleet met gedroogde bloemen, cadeautjes en tekeningen.
- Je kamer is letterlijk een reflectie van jezelf. Als er iemand binnenkomt stuikelt die over wat planten (voor in de thee) Op je bureau staat een typemachine. Wat cacti ernaast en in een hoekje ligt een onafgemaakte brief. Aan de muur een oude landkaart en zelfgemaakte kunst, je kleding hangt aan een open rek. Je vintage dr. Martens achteloos in een hoek, vlakbij de platenspeler.
- Bloggen doe je in een koffiezaakje met een tof, vintage interieur. Je bestelt je fair trade koffie of thee met een vegan dadeltaartje en ondertussen neem je wat foto's om die nieuwe hotspot te delen op je blog.
- Niet alleen je dadeltaartjes zijn vegan, maar alles wat je naar binnen werkt is fair trade en vegan. Je kleding duurzaam en vintage, tot en met je groene konijnenvoer (zónder E-nummers! Zitten er E-nummers in konijnenvoer??) toe.
 
Maar eigenlijk vind ik het hartstikke leuk.

En? Voel jij je al een echte hipsterblogger of zou je het willen zijn?

Love,
Emma 

21 reacties

 1. Haha, volgens mij ben ik nog geen echte hipsterblogger^^ Leuk artikel Emma!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op sommige gebieden voel ik mij best wel een 'hipsterblogger'. Leuke blogpost Emma!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha nee ik ben eerder een hippe blogger wat dat betreft. Ik hou juist van nieuwe snufjes en gadgets al hou ik ook wel van vintage. Dat heeft iets romantisch.. Ik vind het geweldig om dit soort blogs te lezen in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, wat een geweldig artikel! Ik moest hier echt om lachen! Goed geschreven Emma. In sommige puntjes herken ik me wel af en toe, maar de meeste zijn niet van toepassing. Helaas, geen hipsterblog voor mij! Hihi. Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahah, zo'n leuk idee emma! Ik heb er om moeten lachen! Af en toe wat herkenbaar maar nee, ik ben geen hipster

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whahah, volgensmij kan ik mezelf echt een 'hipsterblogger' noemen. Vintage? Check! Cactussen, platenspelers, camera's? Check! En laat ik nu toevallig in een koffietentje zitten. Oeps.... Heel erg leuk artikel! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, wat leuk geschreven! Ik voldoe wel aan een aantal van deze aspecten, maar vooral de laatsten zijn niet op mij van toepassing :-P Ik eet absoluut niet veganistisch en al die commotie om E-nummers (en alle andere voedseltrends als 'je mag geen brood meer en ook geen suiker en gluten en allerlei andere dingen waar we allemaal eigenlijk gezond mee zijn opgegroeid, maar toch' snap ik ook niet zo goed! Maar die platenspeler die je noemt heb ik wel, haha, het is zelfs een soort van erfenis (hij is van de opa van mijn vriendin geweest), dus hartstikke vintage! ;) De platen die ik draai zijn vaak overigens wel nieuw, telt dat dan ook? :-P

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa al die voedseltrends snap ik echt niet en daar moet ik ook niets van hebben inderdaad. Oh wat leuk zeg! Ja hoor, telt ook haha. X

   Verwijderen
 8. Oh leuk artikel! Ik denk niet dat ik echt een vintage blogger ben, maar het klinkt echt wel gezellig om dat te zijn! :) Wel hou ik van camera's en foto's trekken en bloggen in een fotozaakje klinkt me ook wel zalig. Moet ik misschien eens proberen!

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het echt bij je persoonlijkheid moet passen en hoewel het me allemaal heel leuk lijkt passen sommige dingen echt niet bij me. Die cameraliefde deel ik wel! ;) Xo

   Verwijderen
 9. Haha geweldig artikel. Deels herkenbaar. Maar "gelukkig" niet alles!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha super leuk artikel! I love "cacti".

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, wat een leuk artikeltje! En ik ben echt een grote fan van alles cacti <3 xo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. love everything! great photos :D

  Visit my blog? xx Miss Beatrix (http://missbeatrix.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha heel leuk artikel! Sommige dingen zijn wel herkenbaar xD

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha heerlijk artikel! Ook erg leuk om te lezen, je schrijfstijl is erg leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik maar denken dat ik heerlijk nuchter en down to earth ben, maar in werkelijkheid ontbreekt alleen een cactus in mijn leven, haha. Ohja en ik ben te chaotisch om penvrienden terug te schrijven, maar het briefpapier ligt op mijn bureau :')

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha dit is zo leuk! Ik moet zeggen dat ik mezelf in best wel veel herken hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hahaha wat origineel en leuk bedacht Em! Ik ben ook GEEN hipsterblogger, absoluut niet! Het lijkt me wel leuk om het een dagje te zijn :).

  BeantwoordenVerwijderen