Iets over bloggen en inspiratie

18.4.15

Hi!

Het is al heel lang geleden dat ik een leuke tag heb ingevuld dus toen ik de blogspiratie tag hier zag langskomen zette ik 'm gelijk op m'n lijstje! Dit zijn allerlei vragen rondom bloggen en onder welke omstandigheden je blogposts tot stand komen (klinkt lekker dramatisch haha).


Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writers- of bloggers block aan?
Eerlijk gezegd zit ik bijna nooit volop inspiratie maar ook nooit met een writersblock. Tegen de tijd dat er iets online moet komen heb ik altijd wel een idee en ik werk dan ook niet vooruit. Niet zo slim, maar ik kan echt niet vooruit werken en ik vind het ook gewoon fijner om gelijk op 'publiceren' te klikken haha.


Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Daar heb ik gelukkig bijna nooit last van. Als dat wel zo is, wacht ik gewoon even tot ik wel de juiste woorden kan vinden en dan gaat het vaak vanzelf!


Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Alleen het tabblad van je blog hebben openstaan en nergens anders op kijken. Maar vaak gebeurt er van alles tussendoor of word ik eventjes geroepen, maar eigenlijk maakt me dat niet heel veel uit. Al werkt het natuurlijk wel het lekkerst (zoals nu) als er even niemand in de buurt is en je je volledig kan richten op het uitwerken van je blog.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Als je nu zit te wachten op een geweldige techniek waardoor er allerlei geweldige ideeën door je hoofd dwarrelen: sorry, die heb ik niet. Vaak loop ik er gewoon tegenaan of zie ik iets moois waarvan ik denk: hé, dat is wel een leuk idee voor een blogpost!

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Misschien kan het bij jou helpen, bij mij niet in ieder geval. Daarvoor ga ik er toch echt op uit, of is Pinterest mijn beste vriend.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Ideeën ontstaan bij mij altijd als ik rustig ben. Dan ben ik lekker aan het denken en opeens denk ik iets waarvan ik dan weer denk (ingewikkeld dit): hier zou ik wel een leuke blogpost over kunnen maken! 's Avonds op bed bijvoorbeeld ben ik vaak ook hele outfits aan het samenstellen in m'n hoofd haha.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik hoor vaak naar mensen dat ze naar koffietentjes gaan omdat ze daar zo lekker kunnen werken. Zelf nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me nogal lawaaiig. Ik werk het liefst in een rustige omgeving, zoals in het kantoortje waar m'n vader ook altijd werkt. Niet heel inspirerend nee, maar wel fijn.

Welke bloggers inspireren jou?
Degenen die mij een beetje kennen zullen verwachten dat ik gelijk Jiami noem, maar nee. Natuurlijk is ze nog steeds een inspiratiebron, maar de laatste tijd is Lauresque echt mijn favoriet. Haar stijl, fotografie en schrijfsels inspireren mij zeker. Samen met Naomi trouwens, op haar blog hangt een beetje hetzelfde sfeertje waar ik van houd.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Ik haal veel inspiratie uit de natuur, onder het maken van foto's komen er al allerlei blogideeën naar boven. Verder is het ook bevorderend als ik iets leuks (of minder leuk) meemaak waar ik over kan schrijven.

Yay, wat een leuke tag om in te vullen! Ik tag niemand in het bijzonder, maar je bent natuurlijk vrij om 'm over te nemen.

Wat is jouw belangrijkste inspiratiebron voor je blog?

Love,
Emma

19 reacties

 1. Zo leuk om te lezen! BIj mij komt de inspiratie ook altijd op het goede moment en ik werk ook niet vooruit :) Wel heb ik altijd een lijstje met alle blogs die ik ook nog eens een keer moet gaan schrijven. Mooie foto's erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind Polyvore heel fijn voor inspiratie :)
  Leuk geschreven! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Ik werk ook bijna nooit vooruit, ben ik echt slecht in en ik vind het ook minder leuk. En jouw favoriete blogs zijn inderdaad leuke blogs. Een inspiratiebron voor mijn eigen blog heb ik niet echt, maar ik vind Kenzas.se geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke post is dit! Zelf werk ik wel graag vooruit, omdat ik het heel vaak heel druk heb en er anders vrij weinig op mijn blog komt te staan haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk om te lezen, leuke blog heb je ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke antwoorden en wat een mooie foto's!

  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijn artikeltje om te lezen! Ik heb zelf nooit last van een inspiratieloze momenten, ik zit echt altijd vol met ideeen! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen! Als ik een ideetje krijg voor een artikel, zet ik dat in een wunderlist (app) lijstje. Als ik dan een artikel wil schrijven kijk ik welke dingen op mijn lijstje staan. X Mouna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's Emma! Ik kan ook niet vooruit werken dus hé hier zit ook zo eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen.. Soms heb ik even geen inspiratie en laat ik het gewoon even rustig.. Dit helpt echt! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te lezen en mooie foto's! Mijn inspiratie komt meestal ook opeens, vaak door andere blogs of dingen die ik gezien heb online, in blaadjes of op tv.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige foto's! En goede post ook, vind ik heel interessant om te lezen!

  XO Imke // www.pastellics.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met veel plezier je antwoorden op mijn tag gelezen, Emma. En je natuurlijk ook toegevoegd aan het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk, ik wist niet dat jij 'm bedacht had! :)

   Verwijderen
 14. Echt een leuke tag, Emma! Ik volg je blog al een tijdje, maar ik liet nooit reacties achter. Maar je moet echt even weten dat ik je blog echt heel leuk vind! Ik ben pas ook een blog begonnen en haal mijn inspiratie echt overal vandaan en zit altijd bomvol ideeën:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yay wat leuk dat je een reactie achterlaat! Inderdaad, inspiratie is echt overal. Xo

   Verwijderen
 15. Ik heb de 'meteen op publiceren periode' ook gehad. Maar vaak schrijf ik 's avonds en ik wil in mijn autisme liever 's ochtends een artikel praten. Verder heb ik vaak wel ideeën, maar vind ik ze niet origineel genoeg om uit te voeren. Hmm, hier moet ik een artikel van maken hahaha. En mijn inspiratie komt uit mijn hoofdje dat heel veel nadenkt. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, 'een artikel praten'. Jaa met denken kom je echt een heel eind haha!

   Verwijderen