IDWEW | Vergelijken en onderscheiden

2.5.15

Hi!

Wát zei je? Nou, IDWEW is een zelfbedachte afkorting voor Ik denk wel eens wat, maar anders werd de titel te lang. Dan maar zo! De laatste tijd loop ik vaak te denken over hoe ik me kan onderscheiden van honderden andere blogs, vergelijk ik me met andere bloggers en probeer ik iets te vinden waar ik het liefst over wil schrijven - een niche inderdaad.


Nee toch, alweer dat gezeur over een niche. Klopt, maar ik zit toch een aantal dingen te overwegen die ik van mijn blog kan maken:
 • Een soort lookbook met voornamelijk outfits. Maar mijn kledingkast puilt niet bepaald uit en ik heb geen persoonlijke fotograaf. Dus hoe leuk het ook is, het is gewoon niet haalbaar omdat ik dan veel van hetzelfde zou laten zien.
 • Artikelen voornamelijk gebaseerd op fotografie. Ook heel leuk, maar ik hou teveel van fashion om me alleen te focussen op fotografie. En daarvoor is het te amateuristisch, ik heb niet eens een goed bewerkingsprogramma. Ook een 50 mm lens wil ik eigenlijk nog voor de zomer. Sponsors, anyone?
 • Een dagboek idee met allerlei random, persoonlijke artikelen. Maar mijn leven is totaal niet interessant en als ik geen vaste onderwerpen heb ben ik bang dat ik binnen de kortste keren tegen een writersblock aanloop.
 • Een mix van het bovenstaande. Maar dat heb je nu toch al? Klopt, maar dit vind ik wel het leukst. Denk ik. Waar ik me dan mee kan onderscheiden? Goeie vraag. Ik hoop er in de loop van de tijd een antwoord op te krijgen. Ik blog nu bijna een jaar en als Femke er zeven jaar over heeft gedaan om haar niche te vinden, hoef ik me helemaal niet druk te maken.
Maar dat is niet helemaal waar. Als ik zie dat een andere blog binnen een jaar 5 tot 10 keer zoveel volgers heeft vraag ik me wel eens af waar dat aan ligt. Waar haken ze af? Is het omdat ik 'just another blogger' ben, zónder niche? Misschien de lay-out, zijn de artikelen niet interessant of origineel? Maar als ik zoiets denk nuanceer ik het gelijk door te zeggen dat het totaal niet om volgers gaat. Dat is natuurlijk ook zo maar toch zie ik ze wel als een soort beloning.
Ik ben best wel open-minded op het moment en misschien krijg ik er later wel spijt van dat ik dit zomaar deel, maar het houdt me best wel bezig.
Wat ik kan doen?
 • 'LET IT GOOOO.'
 • Ga alleen voor de hoogste kwaliteit en publiceer nooit meer iets om maar iets online te hebben staan. Probeer een niche te vinden, zo goed en zo kwaad als het kan, of in ieder geval iets wat je onderscheidt van andere bloggers. Dit is denk ik de beste optie.
Dit kunnen jullie eigenlijk het beste beoordelen, want ik heb geen idee of ik nu al iets heb wat me onderscheidt of niet. Daar ben ik best wel benieuwd naar.

Waarom lezen jullie mijn blog?

Nu klonk ik daarnet als een ontzettend ondankbaar schepsel maar diep in m'n hart weet ik beter. Jullie zijn superlief. Elke keer als ik een berichtje/mailtje krijg van iemand die nog nooit heeft gereageerd, zoals 'Hee je blog is superleuk! Dat wilde ik gewoon even zeggen.' maakt mijn hart een grote vreugdesprong. Een enorme motivatie om door te gaan met wat ik leuk vind: bloggen. De meest geweldige combinatie van schrijven, fotograferen en contact hebben met leuke mensen. Ja, want jullie zijn leuke mensen.

Love,
Emma 

17 reacties

 1. Wauw wat een artikel zeg! Ik ben nu ook bezig met een nieuwe layout omdat mijne echt lelijk is haha xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waah, die hairflip! Lookbook lijkt me echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hoeft niet per se een niche te worden om je echt te onderscheiden vind ik. Ik lees je blog omdat ik het leuk vind om een kijkje in andermans leven/kledingstijl te nemen; eigenlijk de reden waarom ik alle blogs volg die ik volg hahaa;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een super mooi artikel Emma. Ik vind je zeurderige niche juist heel leuk (en speciaal) om te lezen. Ze zijn anders dan alle andere posts! Sommige dingen die je wilt veranderen op je blog, was/ben ik ook van plan. Voorheen zette ik artikels online als het niet eens een goed artikel was. Nu denk ik er heel anders over en wil ik dat je ziet dat wr tind in heeft gestoken en niet zomaar is afgeraffeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha hoe bedoel je, zeurderige niche? Ja, dat zien lezers ook wel of je er veel energie in hebt gestoken of niet! Xo

   Verwijderen
 5. Ik lees je blog, omdat je altijd leuke outfits hebt, mooie foto's maakt en heel leuk schrijft! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig artikel weer!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super mooie foto! Dit is het eerste artikel dat ik van je gelezen heb en vond dit erg leuk! Ik ga je blog zeker blijven bekijken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou ook echt niet weten wat mijn niche is hoor Emma! En ik hou me er ook echt niet zo mee bezig, ik wil mijn blog juist niet in een hokje plaatsen ;) xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha klopt, ook dat is juist iets om je te onderscheiden! ;)

   Verwijderen
 9. Jezelf onderscheiden is moeilijk tussen al die blogs die bestaan. Als je maar post wat je zelf leuk vindt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom volgens mij voor het eerst op je blog, maar ik vind variatie juist leuk om te lezen. Fotografie én outfits. Een niche hoeft niet per se een pro te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goed artikel! Ik vraag het mezelf ook wel eens af. Eigenlijk wil ik me vooral richten op de interieur en tuin en alles erom heen maar dan post ik weer een artikel wat er echt niks mee te maken hebt en denk 'tjaa..'. Een mooie foto heb je gemaakt trouwens! Ik lees je blog omdat je gewoon leuk schrijft en juist de afwisseling maakt het leuk om te lezen. Misschien moet je je blog maar markeren als een lifeblog?! Kijk; moet je dit artikel eens lezen: http://www.jenniefromtheblog.com/lifeblog-vanaf-nu-noem-ik-mezelf-lifeblogger/. Ik vind het ook net echt wat voor jou haha. Maar misschien vind je het wel helemaal niks. Ik ben benieuwd! :D

  xo Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa dat is inderdaad wel een goeie! Ik heb het artikel ook gelezen. Wel vraag ik me af waar ik me, met of zonder lifeblog, mee moet onderscheiden. Gewoon lekker m'n ding blijven doen misschien en dan komt er vanzelf iets wat ik toch het leukst vind of waar ik goed in ben... We zien het wel! :) Liefs

   Verwijderen
 12. love the drama in all those photos. captured the light beautifully. xx afashionneverland.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige foto! Ik lees je blog omdat ik je foto's altijd zo mooi vind en omdat je altijd zo leuk schrijft ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk geschreven! Jezelf zijn is al onderscheidend genoeg toch? Met een lifeblog kun je ook veel kanten op trouwens. Ik kwam toevallig via een andere blog op jouw blog. :) Mooie foto's met die zon op de achtergrond!

  BeantwoordenVerwijderen