Diary | Amsterdam was (niet) leuk

11.4.15

Hee!

Weet je wat leuk is? Als je net getypte blog niet opgeslagen is. Gisteren heb ik amper van het heerlijke weer kunnen genieten omdat ik die dag op excursie was met school. Naar onze hoofdstad. Ik was van plan om er een diary van te maken wat ik ook doe, maar de dag verliep wel iets anders dan ik gehoopt had.


Na een lange busreis arriveerde heel 4vwo in Amsterdam. We waren ingedeeld in groepen en mijn groep ging naar het Tropenmusuem en Hermitage. Geen idee wat dat was, maar na die twee rondleidingen weet ik wel dat het b-o-r-i-n-g was. Er leek geen eind aan te komen...


Tussen het lopen door heb ik snel nog wat plaatjes geschoten. Kijk dit raam hierboven, er lagen allemaal wereldbollen en planten op een hoop. Geen idee waar dat voor dient haha, maar ik zou wel zo'n wereldbol willen!Inmiddels was ik het helemaal zat, maar we deden nog een rondvaart door de grachten wat gelukkig wel leuk was. Ik zat niet op een ideale plek om foto's te maken maar zo goed en zo kwaad als het kon heb ik nog wat geprobeerd. Coole lensflare op bovenstaande foto trouwens...

De terugreis kon omschreven worden met één woord: file, waardoor ik rond zeven uur pas thuis was. Naast deze blog mag ik nog drie (!) verslagen maken om na te genieten, yay.

Wat heb ik geleerd van deze dag:
 • Het was warm.
 • Rondleidingen zijn saai en gidsen zijn chagrijnig.
 • Amsterdam heeft zo veel aparte dingen/mensen en dat is leuk.
 • Het is geen goed idee om een winterjas aan te doen met 20 graden.
 • Tulpen en wereldbollen zijn fotogeniek en gebouwen niet.
 • McFlurry Lion is lekker.
 • Ga alleen naar Amsterdam om te shoppen.
Wat vind jij het leukst (of minst leuk) aan Amsterdam?

Love,
Emma

27 reacties

 1. Heey! Die wereldbollen had ik ook gespot toen ik in A'dam was, hahah. Ben een keer met school naar het rijksmuseum geweest. Dat was 'nieterggeslaagd' tot 'zeersaai' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat grappig! Ik was daar op de basisschool ook geweest, maar het is inderdaad best saai...

   Verwijderen
 2. Stom dat het niet zo leuk was! Je hebt wel mooie foto's gemaakt. Wat ik het leuke aan Amsterdam vind zijn de mooie gebouwen, de sfeer en het stedelijk museum vind ik ook geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha je houdt duidelijk niet van musea. Ik wil dus ik snap je niet echt, al begrijp ik wel dat het leuker is om wat anders te doen met zulk lekker weer. Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat jammer dat je geen leuke dag hebt gehad. Maar inderdaad soms kunnen rondleidingen iets te lang duren. (en vooral als het dan nog met het school is) Ik heb zelf Amsterdam al eens bezocht en vond het een enorm leuke en mooie stad. Ik ben er natuurlijk gaan shoppen :) X (echt nog wel heel mooie foto's hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ' ga alleen maar naar Amsterdam om te shoppen '. Schooltripjes zijn vaak wel erg saai ja, ze laten zowat alleen de lelijke dingen zien. Toch heeft Amsterdam echt geweldige gebouwen. De Bijenkorf heeft bijv. een geweldig pand. Dat is nog eens cultureel shoppen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, super stom dat de trip zo tegenviel zeg! Ik denk dat je het beste eens terugkeert met je ouders, want wat ik allemaal lees over A'dam is alleen maar positief! Uiteraard, met school zie je enkel de stomme kant ervan. Of de meestal saaie kant. Wel erg mooie foto's heb je gemaakt! Die wereldbollen, oooh, ik wil er eentje, haha. Succes met de verslagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er al eens geweest om te shoppen en dat was geweldig! Ja dat is best wel jammer haha... Thanks!

   Verwijderen
 7. Ik ben laatst met mijn vriend naar Amsterdam geweest en wij vonden het helemaal geweldig. Maar een school tripje waarin je eigenlijk niet kunt kiezen wat je bezichtigd is niet tof. Wij hebben stadswandeling gedaan waar we verschillende verborgen pareltjes hebben gezien! Wij zijn niet eens aan het shoppen toegekomen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa dat is zo mooi, dat wil ik ook nog graag eens doen haha!

   Verwijderen
 8. Balen dat het niet zo leuk was! Ik ben een tijdje geleden ook met school in Amsterdam geweest, maar dat was een stuk leuker ;) X Mouna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat het toch niet echt een leuk dagje was. Je hebt wel echt prachtige foto's gemaakt! Tijdens mijn stage kwam ik elke dag in Amsterdam. Ik heb zelf nooit echt de behoefte om erheen te gaan eigenlijk.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat jammer dat je geen leuke dag hebt gehad! Je hebt wel mooie foto's gemaakt! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat het niet zo leuk was als je had gehoopt. Je hebt wel hele maar dan ook hele mooie foto's geschoten. Ik zou ook wel een wereldbol willen in m'n kamer :).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie foto's heb je gemaakt! En niet alle rondleidingen zijn saai, veel hangt natuurlijk ook van je gids af. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer dat het tegenviel, Amsterdam is namelijk wel echt een leuke stad. Wel mooie foto's heb je gemaakt! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Museums vind ik ook altijd saai. Het Tropenmuseum vond ik op de basisschool dan nog wel leuk met de klas omdat je dan allemaal opdrachten ging doen en en bedrijfje beginnen etc. Amsterdam is wel heel leuk hoor! Mooie foto's :) (en ja, mcflurry lion is lekker)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nu liep er ook een basisschool rond, maar wij kregen gewoon een rondleiding. Je kunt altijd zo heerlijk rondkijken in Amsterdam vind ik haha!

   Verwijderen
 15. Haha ik snap je helemaal over die musea. Ik vind er meestal ook niet veel aan. Maar jammer dat het niet zo leuk was, gelukkig heb je wel mooie foto's kunnen maken. ;-)

  xo Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Whahaha echt geweldig, al die wereldbollen en planten achter dat raam. Heel excentriek. :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè haha, ik vraag me echt af wat dat voor iets was...

   Verwijderen
 17. Wat een prachtige foto en wat kut van je artikel dat je het niet had opgeslagen! En dat amsterdam niet zo leuk was als verwacht

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hahaha, oeps, nee een winterjas met 20 graden is niet zo handig als je een hele dag in de weer bent! Gelukkig krijg je deze week nog een paar keer een nieuwe kans, haha. Jammer dat het tropenmuseum tegenviel.. Die wereldbollen zijn inderdaad wel heel cool.

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha ai arme jij. Misschien over tien jaar nog eens de stad en musea bezoeken, dan zie je er iets meer de lol van in denk ik. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heey Emma! Met Wendy uit de Pretty Banana´s. Ik volg je blog al vanaf het begin, en dat weet je. De PB´s bestaan vandaag 1 Jaar! Jammer dat jij er niet meer bij hoort. PB leden, zijn heel trots op jou en je blog. Ga zo door! Hou van je X.
  Liefs, Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieverd! Dankjewel en ik hoop dat PB nog heel lang doorgaat, jullie zijn zo lief en door onverwachte reacties of appjes weet ik dat jullie me niet vergeten. Love y'all<3

   Verwijderen