Ik ben een brilsmurf

4.4.15Ook als je wordt nagetekend hoort de bril er helemaal bij! ;)


Hi!

Ja, ik heb een bril. En ik draag hem al-tijd. Ik vind het niet erg, ik ben er blij mee haha. Zonder zou ik me geen raad weten... In deze post zet ik een aantal voor- en nadelen op een rijtje. Kun je beter voor lenzen gaan of een bril? Of het liefst helemaal niets natuurlijk!


Voor:
 • Het ligt er natuurlijk wel aan welke sterkte je hebt en dus hoe vaak je 'm op hebt, maar een bril raak je veel minder snel kwijt dan lenzen. Ik ben m'n bril nog nooit kwijt geweest in ieder geval...
 • Je kunt een bril als accessoire zien. Zonder voel ik me sowieso heel kaal, maar er zijn ook mensen die puur een bril dragen omdat het mooi staat. Net als een zonnebril, maar dan met lichte glazen. Het is wel een must dat hij je dan ook echt mooi staat zodat je 'm altijd met plezier opzet.
 • Met veel regen of wind heb ik nooit last van zere ogen. Dankzij mijn bril. Al zit daar gelijk wel weer een nadeel aan: de regendruppels die op de glazen zitten zijn heel irritant, vooral als je zo gauw niets hebt om ze mee schoon te maken...
 • Met een bril lijk je minder vermoeid. Gelukkig heb ik nooit heel veel last van wallen onder m'n ogen, maar zodra ik mijn bril opzet verdwijnen ze helemaal als sneeuw voor de zon. Het geeft je een frissere blik, mooi meegenomen!
 • Een bril kun je altijd ophouden zonder dat je ogen gaan irriteren aan het einde van de dag, zoals je met lenzen vaak wel hebt. Ook heb je geen gedoe met lenzenvloeistof en het op en af doen gaat lekker makkelijk, in tegenstelling tot lenzen. Ik kan echt niet tegen dat gepriegel haha.

Tegen:
 • Een bril moet je schoonmaken. Lenzen waarschijnlijk ook, maar elke vlek zie je en moet je schoonmaken. Vaak doe ik het (lekker lui) met een stukje van m'n kleding maar dat is niet echt ideaal natuurlijk.
 • Als je net als ik een best wel grote sterkte hebt, is het niet fijn als je je bril moet afzetten. Met gym of zwemmen bijvoorbeeld krijg ik vermoeide en zere ogen waar ik op z'n beurt weer hoofdpijn van krijg.
 • Beslagen glazen. Echt, dit is vreselijk, als je van buiten naar binnen gaat beslaan de glazen en kun je amper iets zien. Ook als je het erg warm hebt kunnen ze beslaan. Een groot pluspunt voor lenzen!
 • Zonnebrillen zijn een ramp. Investeren in een dure zonnebril op sterkte kan, maar is niet leuk. En op de een of andere manier word ik zonnebrilmonturen altijd snel zat. Meestal draag ik dan maar gewoon geen zonnebril, dan knijp ik m'n ogen wel even dicht haha.
 • Make-up is minder mooi met een bril, maar omdat ik geen make-up draag heb ik daar geen last van. Vooral met lange wimpers is het erg vervelend als ze steeds langs je bril heenkomen.
 • Met foto's spiegelt een bril vaak, tenminste met kunstlicht. Bij de (school)fotograaf moet ik daarom altijd iets naar beneden kijken en soms zit er nog zo'n lelijk spiegelend vlekje op de foto.
Heb je een bril en ben je er blij mee?

Love,
Emma

14 reacties

 1. Gelukkig heb ik van me zelf goeie ogen.. Maar ik zal best voor de sier een bril willen dragen haha :P Bij sommige dingen kan het best fashion achtig staan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen bril. Bij sommige staat het onwijs leuk, bij mij vreselijk haha! Stiekem moet ik er wel een..

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig om dit te lezen! Ik heb zelf een bril maar draag liever lenzen. Liefs, Sjoukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zelf geen bril, maar het kan zo ontzettend leuk staan vind ik! En als mensen een poosje een bril hebben is hij meestal haast niet meer weg te denken :) Maar voor mijzelf vind ik een zonnebril voorlopig wel genoeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het juist omgekeerd, ik ben mijn bril altijd kwijt omdat ik die altijd ergens anders leg terwijl mijn lenzen gewoon in m'n ogen zitten haha of in het doosje op z'n vaste plek. Ik ben team lens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik draag geen bril, maar vind het wel leuk om er te passen als bijvoorbeeld m'n mama of vriend om een nieuwe bril gaan! De meeste mensen rondom me kiezen voor een bril, omdat ze er al een nodig hadden sinds jonge leeftijd en zichzelf zo gewoon zijn met bril dat ze niet anders meer willen!

  Mocht ik slechter beginnen zien zou ik ook wel voor een bril gaan denk ik!

  XO IMKE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies dat was bij mij ook zo, en nu weet iedereen (inclusief ikzelf) niet meer beter!

   Verwijderen
 7. haha ik heb zelf ook een bril maar heb hem bijna nooit op, vnml voor lang achter een schermpje zitten of een boek lezen maar ik vind 'm niet meer tof. Alleen als ik echt heel erg veel hoofdpijn heb haal ik hem ergens onder een laagje stof vandaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best wel chill als je 'm toch amper nodig hebt haha :)

   Verwijderen
 8. Ik draag er één enkel om televisie te zien en tijdens het autorijden.
  P.S. Die tekening is echt super leuk! :)

  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een bril, maar draag hem niet heel vaak. Met school, met werk en met rijles heb ik hem wel op.
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind brillen meestal wel cool, vroeger wilde ik altijd een bril voor de sier haha.

  BeantwoordenVerwijderen