Leiden

14.3.15

Hee!

Vorige week zaterdag ben ik naar de open dag van de universiteit Leiden geweest. Ik had m'n camera meegenomen en tussendoor heb ik nog wat snelle plaatjes geschoten. Maar wat is Leiden een prachtige stad! Ik hou echt van de sfeer, het is zoals de Leidenaren het zelf zeggen, klein maar fijn.


Eerst volgde ik een presentatie over het onderwerp 'Hoe vind ik een studie die bij me past?' Heel inspirerend en er werden ook niet-standaard tips gegeven. Ik volgde dit omdat ik nog niet precies weet wat ik wil gaan doen. Niet dat het hoge urgentie heeft, want ik zit nog maar in de vierde. Wel wordt het voor mij steeds duidelijker dat ik iets met Engels en onderwijs wil gaan doen. Daarom volgde ik ook een presentatie over de studie Engels. Ik ben heel enthousiast, maar ik twijfel wel tussen een lerarenopleiding of een universitaire opleiding Engels. Bij het eerste krijg je toch wel een goede basis voor het onderwijs, werd mij vandaag verteld. Ja, ik ben net terug van een andere open dag haha. Lekker actief, maar ik moet toch aan een aantal uren komen...

Dit begint meer te lijken op een studiekeuzeverhaal in plaats van een Leidenverhaal, maar het wordt er allemaal niet makkelijker op haha. Gelukkig heb ik nog twee jaar!


Het was zo druk in de straatjes en steegjes! Ik stond hier op een bruggetje waardoor je heel de massa kon overzien haha, leuk gezicht!
Wat me opviel waren de teksten die op gebouwen en huizen stonden. Zo leuk, bijvoorbeeld deze sonnet van Shakespeare of een hele Chinese tekst. Geeft nog extra sfeer!
Het gebouw van geesteswetenschappen was oud - net als de meeste gebouwen overigens - maar best wel kleinschalig en gezellig.

Ik kwam trouwens op het idee om deze post te maken toen ik 13 februari in Leiden was en er al een beetje verliefd op werd. Toen was er namelijk een scratch in de Pieterskerk waaraan een aantal scholen meededen en daar voerden we met z'n 850 de Messiah (een oratorium) uit. Geen idee of dat jullie wat zegt, maar het was wel een onwijs leuke ervaring!

Wat vind jij van Leiden? Of ben je misschien ook op de open dag geweest?

Love,
Emma

20 reacties

 1. Wat een prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa mooi is Leiden he! Ik kom er ook graag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Ik wil heel graag nog een keertje Leiden bezoeken :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh spannend altijd die opendagen, het gaat toch wel om je toekomst! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je daar bent geweest Emma. Welk niveau doe je? (Als ik dat mag vragen). Ik zit ook te twijfelen wat ik wil gaan doen. Mij lijkt rechten heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat mag hoor, ik doe vwo. Juist daarom is het zo moeilijk: HBO of de uni? Oké, moet je eens gaan kijken bij open dagen enzo, je krijgt zo een heel goed beeld van de school en de studie! :)

   Verwijderen
 6. Leuke foto's! Mijn familie woont in Leiden, heerlijke stad is het :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's! Leiden is voor mij wel een heeel eind weg, maar de stad lijkt me prachtig om in te wonen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's! Leiden lijkt me echt een leuke stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je naar de open dag bent geweest. Het is voor mij erg lang geleden dat ik voor het laatst in Leiden ben geweest.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind Leiden ook echt een heel leuk plaatsje! Moet er zeker wat vaker naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leiden is leuk! :D en je moet kijken welke studie je écht leuk lijkt, niet het niveau ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hee leuk, mijn stadje! Prima plek om te studeren, zo weet ik uit ervaring...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's! Studiekeuze is inderdaad lastig en zowel universitair als hbo (want dat is de lerarenopleiding, toch?) hebben een hoop voordelen. Maar gelukkig heb je inderdaad nog even, haha!

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me zeker een mooie stad!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik woon heel dichtbij Leiden, ik vind het zo'n geweldige stad, ze hebben ook van die leuke winkeltjes. :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen