Ik denk wel eens wat | Normaal?!

28.1.15

Af en toe ben ik een blije gup. Hashtag pretface

Hee!

Dit keer doe ik het net wat anders dan anders. Een soort van mindstyle artikel en omdat ik het toch erg leuk vind om neer te typen doe ik het toch. Ook dat kan onder het kopje EmmaThings haha, en als jullie het leuk vinden ik zit er zelfs over te denken om er een vaste rubriek van te maken. Al heb ik lang niet zoveel talent om gedachten te verwoorden dan Hester. ;)

Het begon een paar dagen geleden, af en toe denk je wel eens wat en dan komen er van die begrippen langs die hoe langer je erover nadenkt hoe ingewikkelder ze worden. Neem nu het woord 'normaal'. Ben ik normaal? Wat is normaal? Wie is normaal? Kan iets wel normaal zijn?

20140126-163741.jpg


Wat was het geval. Ik had een blauw nepleren jasje aan en eigenlijk vond ik 'm aan de binnenkant veel leuker dan aan de buitenkant. Dus ik trok hem binnenstebuiten aan. Het zag er nog leuk uit ook, je kreeg net een soort bomberjack effect. Maar om dat bijvoorbeeld naar school te dragen? Dat is niet normaal. Wie zegt dat? Misschien vind ik dat wel normaal. Niet dat ik van plan ben om m'n kleding binnenstebuiten te gaan dragen, maar toch.

Ik ben eigenlijk altijd iemand geweest die niet opviel en daar ook geen behoefte aan had. Ik was meestal rustig en in sommige situaties gewoon verlegen. Kan ook heel irritant zijn, als je de juiste woorden op het juiste moment niet weet te vinden. Maar goed, we dwalen af. Ik voelde me dus altijd heel 'normaal'. En mensen waren ook van me gewend dat ik een normaal, onopvallend type was. Tot ik een blog had en ik dat tegen een paar vriendinnen had verteld. Al snel wist de hele klas het en tot op de dag van vandaag wordt er door een paar (jaa voel je maar aangesproken jongens ;)) EmmaThings in plaats van gewoon Emma tegen me gezegd. Natuurlijk ben ik heel dankbaar dat ze zo trouw m'n blog lezen, lol.

Maar goed, een blog hebben was dus anders. Anders dan normaal en ik heb het gevoel dat ik daarom niet echt durf te doen wat ik leuk vind, bang dat ik dan op ga vallen. Een tijdje geleden was er ook al zoiets. Ik had de stoute schoenen aangetrokken en een grote hoed (die jullie nog niet hebben gezien, komt asap!) opgedaan. Serieus, die reacties... Ik had nog nooit zoveel aandacht gehad haha. En niet op zo'n positieve manier, maar goed.

Wat is normaal? In deze post heb ik bijvoorbeeld een aantal items op een rijtje gezet die ik wel graag wil dragen, maar ik durf het niet zo goed aan. Want dat is niet normaal. Ik denk dat ik maar moet leren schijt aan iedereen te hebben, doen wat ik leuk vind en gewoon mezelf te zijn. Let's do what we love, and do a lot of it.

Heel verhaal haha, maar ik vind het wel lekker om alles eens neer te typen. Herkennen jullie je een beetje hierin? Voel jij je 'normaal' of ben je gewoon lekker jezelf? Ik denk dat ik aan de ene kant als ik mezelf ben wel gewoon normaal ben haha, ik zal sowieso nooit een opvallend of erg aanwezig persoon worden. En daar heb ik helemaal geen moeite mee!

Liefs,
Emma

Ps. Toevallig kwam ik nog even op deze site terecht waar je een testje kon invullen hoe normaal je bent. Lol. Dit was mijn uitslag:Aan de ene kant klopt 'ie wel, maar zo perfectionistisch ben ik ook weer niet haha! Wat komt er bij jou uit? :)

Edit: Als ik dit zo nog eens lees zie ik vooral een heel onsamenhangend vaag verhaal maar hopelijk snap je wat ik bedoel! (En anders zeg je het maar ;))

12 reacties

 1. Vaak zeg of doe ik dingen niet omdat anderen dat niet leuk, cool of interessant zouden vinden. En eigenlijk zou ik gewoon willen doen en zeggen wat in me opkomt, lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weetje, ik snap heel erg goed wat je bedoelt. Lijkt misschien niet zo, omdat ik altijd maar alles draag wat ik wil, maar trust me, I've been there. Mijn advies: tijd heelt alles, ik kreeg vroeger ook nare opmerkingen als ik knal gele pumps aan had (en droeg de dag erna maar standaard sneakers), maar ik heb het uiteindelijk nooit helemaal onderdrukt. Nu dat ik mezelf helemaal heb gevonden boeit me wat andere mensen echt niks meer, en al helemaal niet wat zij wel of niet normaal vinden :) Goed artikeltje Emma! xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh thanks! Ja ik denk ook wel dat hoe ouder je wordt, hoe minder je erom geeft wat andere mensen van je denken. :)

   Verwijderen
 3. Gewoon lekker jezelf zijn, dan blijf je puur en eerlijk van jezelf! En who care's, als jij je outfits mooi vindt, daar gaat het om!

  Liefs Isabel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker jezelf blijven meis! Zolang je in jezelf blijft geloven gaat het goed. Als we allemaal zo standaard zijn word de wereld harstikke saai!
  Liefs Shop It and Pop It

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben lekker mezelf, die knop heb ik echt omgedraaid op de middelbare school. Ik liep nooit mee met de trends, en daar had ik ook echt een hekel aan. Alleen werd dit nooit 'geaccepteerd', het interesseerde me niet, de mensen die je vrienden willen zijn om je kleding of dergelijke zijn toch niet echt. Bij mij uit de test komt trouwens; dwaas, ik ben het ideaal van Epicurus. :') x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik wel knap! Hahaha af en toe is het lekker om dwaas te zijn toch ;)

   Verwijderen
 6. Blijf gewoon jezelf, trek je niks aan van andere, ze zijn gewoon jaloers op jou outfits en coo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals iedereen hierboven zegt, lekker jezelf zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauwie, wat een mooi artikel. Ik had 'm nog niet gelezen, sorry! Ik had hier ook zo zo zo veel last van toen ik zo oud was als jij. Ik maakte me zo'n zorgen of ik aan de ene kant niet teveel aandacht trok met mijn krullenbol, en aan de andere kant was ik dan weer bang ik te 'normaal' was, eigenlijk bijna saai. Geloof me; zoals iemand hierboven al zei: Tijd. Ik ben nu twintig, en ik kan er heel anders naar kijken. Ik heb ook mijn onzekerheden nog hoor, maar ik die horen ook een beetje bij mij (: Ik vind het zo knap dat je er nu al zo positief over kan denken! Blijf lekker jezelf, ik vind je echt een lieve, leuke meid. Althans, voor zover ik je ken natuurlijk. Veel liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor je reactie Stel, wat ben je toch een lieverd<3

   Verwijderen