Recept | Aardbeien-yoghurtijs

23.9.14

Strawberry frozen yoghurt http://www.taste.com.au/recipes/26811/strawberry+frozen+yoghurt Bevroren aardbeien yoghurt
 
Hi!
 
Het is herfst, ik weet het. Maar toen ik dit heerlijke (en supersimpele) aardbeien-yoghurtijs recept tegenkwam kon ik het niet laten om dit met jullie te delen. En met deze mooie nazomer mag het nog wel, toch? ;)

 

Strawberry YogurtDit recept zag ik in een tijdschrift en is van Teunie, ze heeft ook een blog. Met een ijsmachine heb je binnen 40 minuten frozen yoghurt, maar zonder kan ook heel goed!

Ingrediënten:
250 gram aardbeien
100 gram basterdsuiker
1 tl citroensap
400 gram Griekse yoghurt

Bereiding:
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en pureer ze. Roer er de basterdsuiker, het citroensap en de Griekse yoghurt goed doorheen (kan ook in de blender). Hoe luchtiger het mengsel, hoe lekkerder het ijs! Je hebt nu ongeveer 800 ml vloeistof.
Als je een ijsmachine hebt kunt je het mengsel in de ijsmachine doen en de gebruiksaanwijzing volgen. Als je dat niet hebt, doe je het ijs in een plastic bak en zet je deze in de vriezer. Na een half uur eruit halen en goed roeren met een vork. Dit herhaal je elk half uur tot het ijs hard genoeg is. Waarschijnlijk moet je minstens 5 keer roeren. Als je niet goed roert ontstaan er ijskristallen wat niet lekker is. Om ijskristallen te voorkomen kun je ook 1 gram johannesbroodpitmeel toevoegen.

Als het goed is heb je nu heerlijk gezond sorbetijs zonder allerlei toevoegingen. En wat is lekkerder dan als je kan zeggen dat 'ie zelfgemaakt is? Doe er wat aardbeien bij als garnering en smullen maar! :)

Ik heb er al zin in, jij ook?

Love,
Emma
10 reacties