No make-up?!

26.5.14

Im beautiful
 
 
Hi!
 
Dit blog gaat over van alles en nog wat, behalve over beauty. Waarom niet? Ik las pas dit artikel bij Lotte en dat heeft me geïnspireerd om juist een post te maken zónder make-up! Misschien draag jij elke dag make-up, 3 lagen foundation met alles erop en eraan of gewoon wat mascara. Ik niet, gewoon nooit. Nee, ik ben niet perfect en ook ik heb last van oneffenheden op m'n gezicht. Je kunt me voor gek verklaren, maar juist daarom heb ik 5 redenen op een rijtje gezet waarom ik geen make-up draag!

 • Eerst heel praktisch: je bespaard heel veel geld. Voor goede make-up zoals mascara of foundation ben je algauw een tientje kwijt. Gemiddeld geven vrouwen dan ook €200,- per jaar uit aan make-up!
 • Daarnaast kost het ook veel tijd. Natuurlijk kun je het elke dag met liefde op je gezicht smeren en er tijd voor vrijmaken, maar toch ben je er al gauw een (half) uurtje mee bezig. Die tijd kan je dan gebruiken om te slapen en door meer slaap zie je er ook gezonder uit!
 • Je blijft bleek. Door de make-up komt er geen zon bij je huid waardoor je gezonde kleurtje wegblijft. Natuurlijk kan je dat wel weer verbloemen door foundation, maar dan nog.
 • Vraag je eens af: voor wie doe ik het eigenlijk? Om je zelfverzekerder te voelen, omdat je het gewoon leuk vind of doe je het voor anderen? Voor jongens hoeft het sowieso niet, het is gebleken dat ze make-up soms zat zijn, maar dat niet durven zeggen.
 • Als laatste de reden die voor mij het belangrijkst is, heel persoonlijk dus. Je bent gemaakt zoals je bent, en dat is gewoon goed. Waarom zou je jezelf anders maken dan je bent door je als het ware achter een masker van make-up te verschuilen? Ik weet dat dit voor veel mensen niet geldt, maar toch. Ook voel ik me gewoon prettiger zonder, ik ben mezelf en je moet me maar nemen zoals ik ben!

Dit waren enkele redenen waarom make-up voor mij 'not done' is. Misschien vind jij het wel helemaal niks, dat kan natuurlijk!
Draag jij vaak en veel make-up?

Love, Emma


Koos make-uploos! :P
 

8 reacties

 1. Leuek blog!!
  Misschien is dit iets voor jou...
  WIN: €50 shoptegoed voor Van Haren; in een giveaway op mijn blog!
  €50 GIFTCARD VOOR VAN HAREN GIVEAWAY HIER
  xo.
  FROM HATS TO HEELS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het goed dat je je zo zonder make up durft te laten zien! De laatste tijd is iedereen zo met zijn uiterlijk bezig! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel! Zelf draag ik toch wel dagelijks make-up, simpelweg omdat ik het leuk vind om te doen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je zelfverzekerd genoeg bent dit niet te dragen. Ik draag ook vaak dagenlang geen make-up, maar als ik de deur uitga altijd wel. Ik vind mezelf gewoon mooier met make-up en ik vind het gewoonweg leuk om te doen, haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag wel wat make-up maar niet dat het opvalt. Ik vind het niet mooi als je dikke lagen op iemands gezicht ziet zitten. Maar als het er maar natuurlijk uitziet is het leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed. Ik vind dat allebei zo zijn charmes heeft. Ik vind het heerlijk eens een dagje geen make-up te dragen, maar kan er ook enorm van genieten om eens lekker los te gaan en mezelf mooi op te maken!

  Liefs,

  Svenja
  http://www.lovinglifeiseasy.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik draag make-up omdat ik me er zelfverzekerder door voel en omdat ik het gewoon leuk vind om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel goed hoor. Ik denk dat het beide wel fijn is. Ik draag nooit echt heel erg veel make-up maar af en toe een beetje :)

  BeantwoordenVerwijderen